Apa itu Clean Eating?

Clean Eat/Makan bersih adalah mengenai makan makanan pada tahap yang paling semula jadi. Ini bermakna mengelakkan makanan yang diproses, makanan yang mempunyai banyak pengawet, makanan yang banyak gula ditambah, dan makanan dengan tahap yang tinggi lemak jahat / kolesterol (sesetengah lemak tepu / semua lemak trans). Selain itu, anda perlu mengelakkan makanan yang telah disuntik dengan dos bahan kimia.


Sebab utama anda perlu “makan bersih” adalah untuk meningkatkan kesihatan. Dengan mengelakkan bahan kimia, pengawet dan gula halus, anda harus mengurangkannya,bagi menggelakkan penyakit seperti kanser.

Jika anda sedang dalam proses penurunan berat badan, memperbaiki diet anda adalah perkara yang anda perlukan untuk mendapatkan proses secara sihat. Sungguh mengagumkan bagaimana perbezaan sedikit dalam fisiologi badan kita boleh mempengaruhi keupayaan kita untuk mengurangkan berat badan. Dapatkan tubuh anda kembali kepada keadaan biasa dengan makan makanan biasa tetapi BEBAS DARI BAHAN PROSES … jelas dan mudah.

cropped-Clean-Eats-Header-10

Lain-lain faedah yang boleh anda kecapi termasuk:

1) rangsangan imun
2) meningkatkan tenaga
3) Paras kolesterol lebih baik
4) Keseimbangan gula dalam darah
5) Tidur yang lebih baik dan berkualiti
6) Peningkatan dalam kesihatan
7) menurunkan berat badan
8 ) menambah kuantiti otot dalam badan

Pilihan untuk memulakan makan bersih adalah terpulang kepada pilihan individui, dan saya tidak akan memberitahu anda apa yang perlu dilakukan. Anda hanya perlu menukar diet pemakanan anda menjadi lebih sihat bagi mendapatkan gaya hidup yang lebih optimum!

 

tumblr_lw5p4qgHyj1qf4zb3o1_500

Tags:  , , ,