Category Sexy Diet

Clean Diet (Makan Secara Sihat/Bersih)

Kalau u all rase nak lose weight at the same time be healthy & fit, u all need to eat all healthy… EAT CLEAN, remember??? Tapi boleh ker u all buat clean diet ni??? hummm, setakat dari pengalaman I, I pernah berusaha untuk eating clean tapi pada I, I tak rasa berjaya buat 100% clean diet… walaupun mampu buat around 80% macam tu pon, dah boleh give a pat on my back…u know why??? eating healthy pada zaman modern & serba instant ni, sangat MENCABAR!!! Ape pulak yang mencabarnyew??? Kalau nak tahu, cuba u all fahamkan dulu istilah Clean Diet ni…then u decide sendiri sama ada challenging or tak…cuba lah jugak, jangan setakat baca & faham saje…

Read More

Kenapa Wanita Perlukan Lebih Banyak Protein ???

Selalu tak baca post2 I selame ni banyak I advice untuk u all banyak ambekkan carbs & protein dalam diet seharian u all… Seperti yang I explain before, semua orang tahu carbs berfungsi untuk membekalkan tenaga yang maksima di dalam badan terutama untuk u ladies yang rajin training gila-gila… Coz u need high energy to do high performance..Jadi, apa ada dengan protein pulak??? Protein juga membekalkan tenaga untuk badan kita tapi tak sehebat carbs yang bekalkan…Protein juga membantu mempercepatkan proses pembaikpulih otot atau lebih slalu kita dengar dengan ayat ‘muscles recovery’.. Selain dari itu, u all ladies tahu tak kenapa protein ni juga penting untuk wanita??? Selalu u all dengar orang2 lelaki jew sibuk pasal protein protein protein…Tapi actually wanita pon perlukan pengambilan protein yang tinggi lebih kurang sama seperti lelaki…

Read More

My Bulan Puase Meals

Ade beberapa member tanye I , ape I makan tuk bulan puase ni…. I cakap :

“Bulan puase ni I makan daging biawak & telur ular sawa…. Protein lebih”

Hehehe…. I just manusia biase, I makan pon macam orang biasalah dalam bulan puasa….Apa yang bezanye I dengan orang laen? To be honest, I belom jejak lagi kaki kat bazaar ramadhan…kalo I nak bli makanan tuk buka pun, i mintak trainermate I belikan tuk I…
Read More

Ladies, today’s lesson: PROTEIN QUALITY

Protein adalah salah satu daripada nutrien yang paling penting bahawa keperluan badan kita. Sudah tentu, tidak ada keraguan bahawa kita perlu semua nutrien yang paling sihat mungkin, tetapi jika kita tidak mempunyai protein dalam diet kita setiap hari, badan kita tidak akan menjadi cukup kuat untuk mencapai potensi. Protein boleh didapati dalam sumber makanan yang berbeza, jadi jika u all mahu untuk makan sihat, u all perlu belajar lebih lanjut mengenai protein.

Read More