Diet Ke Laauutttt~~

Halu Halu Haluuuuuu…..
Updating my ‘diary’ todayyyy~~
Starting with my breakfast pagi ni….Sangat2lah simple sebab arini I kena kuar dari rumah seawal pagi untuk shopping baju for kenduri kawen Sabtu ni…Kenduri kawen diantara orang2 penting dalam life I….Jadi, I just grap, campak, makan & go~~

hehehe….

598807_10200820568621294_1042854583_n

Cornflakes + whey protein + greek yogurt + apple + nuts + raisins = INSTANT ENERGY!!!

Ready untuk bershopping di Jalan Tar!!!
Yahoooo!!!

Peristiwa di Jalan Tar….

‘Sayang’ I dah beberapa hari tak ada selera nak makan sampai badan pon kecut…. So, alang2 dah pegi Jalan Tar ni, selera die terbukak pulak biler tengok nasi briyani…..hummm…. takkan tengok jerrrrr, pintu kedai siap dibukakkan & disambut mesra lagi dengan pekerja situ…..

577155_512462688805368_1703447210_n

Hummmmm….Sekali lagi I nak ulang ayat,

Hai…takkan tengok jer ‘si dia’ makan sesorang…. memang dengan I sekali ler pegi order tumpang sekaki..hehehe….. sampai jer nasi & lauk2, maakkkk aiii…banyak tu…tuk 3 orang punya makan ni…. hahaha… not me lah…. untuk I sorang punya makan pon dah ok dah…..

Sumbat DS, sumbaaaatttttt~~~~

Dan tiba2, selepas separuh nasi dah abes, terus ternampak kakak badan size XXL duduk sebelah table makan dengan kusyuknya… Terhenti I makan biler ternampak lemak lengan die yang bergoyang2…

OK FINE!!! MATI SELERA DAH!! TAKMO MAKAN!!!

BALEK NI MEMANG TERUK I PULUN WORKOUT BAGI BAKO BALEK NASI NI!!!

 

Selang story selepas abes shopping, I pon macam biasalah ke tempat kerja…Sebelom masuk kerja, memang training dlu….Dan arini training tak intense sangat sebab otot2 semua masih tak recover lagi…. Jadi ape yang I training arini just setakat nak improve more of my Crossfit techniques….Saya budak baru masuk Crossfit (eceh eceh… down to earth lah tuuwww) makanya banyak perlu di latih lagi….I memang tak berapa selesa nak tayang2 my routine training everyday sebab nanti ade org kate POYO pulak…tapi I pon dapat beberapa request mintak I demo sikit2 Crossfit training yang I slalu buat…Dan alang2 tu I nak SHARE dengan u all ape yang I practice arini…Bagi sesiapa yang dah biasa dengan Crossfit training, boleh upgrade lagi skill u all dengan buat Thruster & Kipping…Still in basic Crossfit level but ni pon dah cukup susah untuk dilakukan tanpa teknik yang betol….

 

Workout untuk hari ni just:

1) Thruster 30kg (8,3)

– lightweight sebab nak mantapkan teknik & skill yang betol….

2) Kipping Pull Ups

– AMRAP (as many rep as possible)

3) 15min High Incline Hill Climb

-using the trademill

4) Yoga Class

-Done-

 

Teruskan membaca di entri yang seterusnya:

 

Crossfit Lesson 1 & 2: Thruster & Kipping