CurvyLicious BootyCamp (colaboration with Jom Kurus 1Malaysia) kini di adakan di Shah Alam setiap hari Ahad & Rabu bermula 14 September 2014 sehingga 30 November 2014. Anda betul-betul bertekad nak bakar balik lemak-lemak yang dah di ternak sepanjang raya kelmarin atau sebelum raya lagi?? Tak tahu macam mana cara untuk turunkan berat badan & dalam masa yang sama bentukkan badan seperti Rozita Che Wan atau Kim Kardashian??

Boot camp kali ini lebih berkonsepkan Brazillian Body Workout. Yang bermaksud bentuk badan idaman anda sama seperti yang saya idamkan iaitu hourglass shape! Anda mungkin tidak mengalami masalah berat badan atau mungkin juga anda terlalu kurus sampai orang panggil anda tiang. Jangan putus asa, sebab dalam program ini bukan hanya fokus pada orang-orang mempunyai berat badan berlebihan, yang nak buat muscle toning untuk shape up bentuk badan juga di alu-alukan!

Yang penting, boot camp ni RESITRICTED only for ladies!

No transgender or confusegender.. I’m sorry….
Ini adalah tanggungjawab yang telah diamanahkan dari suami-suami & boyfriend-boyfriend mereka….
Even trainer yang akan mengajar semua adalah wanita tulen…

Questions & Answers Session:

Q: Apa pakej yang di sediakan dalam program ini??
A: Dalam program ini terbahagi kepada 2kumpulan: JK1M and Curvylicious

JK1M:
*RM400 untuk 10 sesi (from 14 Sept till 22 Okt)
*Dalam RM400 anda akan dapat: 10sesi latihan (6minggu), keahlian 1x Lifetime eBook dan Video bernilai RM100, 1x seminar Jom Kurus bersama Kevin Zahri, 1x helai baju JK1M dan makan malam majlis penutup.
*Anda boleh layari Cabaran Jom Kurus 1Malaysia Siri 3 bersama Diane Sera untuk melihat butiran-butiran yang selanjutnya.
*Aktiviti sepanjang 6minggu:

Minggu Pertama

1) Exercise Therapist Consultation, Body & Fitness Assessments

– sesi konsultasi secara terperinci oleh Terapi Senaman berserta ujian darah tinggi, kencing manis, tubuh, analisis tubuh badan & ujian kecergasan

2) Plyo Latina Chikas

– senaman gabungan di antara plyometric & funtional training yang lebih memfokuskan bagaimana menurunkan peratusan lemak & membentukkan tubuh ‘hourglass’ yang lebih padat & menggiurkan.

Minggu Kedua

1) Healthy Cooking Class & Nutrition Class bersama The Fitness Freak Foodies Catering

– Mengajar peserta menyediakan pemakanan sihat, belajar mengenai nutrisi dalam diet & bagaimana mengawal kalori dalam hidangan

2) Brazillian Body Drills

– rutin berintensiti tinggi & hardcore bagi membantu membakar lemak degil & membina otot padat wanita bagi membantu peserta membentukkan tubuh mereka seperti wanita Brazillian

Minggu Ketiga

1) Cardio Queen

– Wanita & kardio tidak dapat dipisahkan! Latihan kardio juga mampu membantu merawat tekanan darah melalui proses kawalan degupan degupan jantung & nadi. Ia juga adalah satu latihan yang amat sesuai bagi mereka yang ingin meningkatkan stamina & daya tahan badan supaya boleh ‘sustain’ lebih lama terutama bagi peserta yang gemarkan aktiviti long distance run, berenang, berbasikal dan sebagainya.

2) Baile Latino

– Konsep program wanita kali ini lebih kepada Latina, jadi bagi mengurangkan stress bersenam sambil membakar lemak secara tanpa sedar, peserta akan di sediakan khas kelas tarian aerobik Latin yang akan dikendalikan oleh jurulatih yang berpengalaman! Aktiviti menari menjadi salah satu terapi dalam program ini.

Minggu Keempat

1) Toned Core & Booty

– senaman yang direka khas bagi membantu wanita memejalkan & menguatkan otot perut, punggung, peha & seluruh kaki.

2) Strongwoman Training

– satu program yang sangat mencabar dimana peserta akan merasa rutin dalam pertandingan sebenar yang di lakukan oleh atlit Strongwoman.

Minggu Kelima

1) Tabata & Hill Burden-Run

– Lari bebanan menaiki bukit di gabungkan bersama latihan curcuit tanpa henti, boleh bayangkan sendiri berapa kalori akan terbakar dalam satu sesi ini??

2) Yogalates & Kegel Training

– Latihan teraputik juga diselitkan dalam program yang berfungsi merawat kesihatan dalaman wanita & membantu meningkatkan tahap flexibility setiap wanita tersebut. Woman with high flexibility is SEXY!! Peserta juga akan diajar mengenai kawalan pernafasan yang betul & bagaimana mengukuhkan aura dalaman bagi menimbulkan kecantikan seseorang wanita yang bermula dari auranya.

Minggu Keenam

1) Fitness Challenge

– Minggu terakhir dimana peserta akan diuji tahap kecergasaan masing-masing bagi tujuan merekan peningkatan kesihatan & kecergasaan setiap orang. Ia dilakukan dalam bentuk kerjasama setiap pasukan merebut point yang disediakan untuk meraih hadiah pada hujung program nanti.

2) Exercise Therapist Consultation, Body & Fitness Assessments

– sekali lagi ujian secara terperinci akan dilakukan pada setiap peserta.

Penutup Program:

Majlis Transformasi Peserta JK1M dibawah pantauan Diane Sera.

*Limited only for 20 participations
* Dateline of registration : End of August 2014

CurvyLicious BootyCamp membership:
* Promo price for 5early birds – RM600 only for full sessions of CurvyLicious BootyCamp until you GRAD!!
* RM 600 termasuklah 20sesi + 4free sesi = 24sesi (from 14 Sept till 30 Nov), Convocation to get certificate on 30 Nov, free yoga matt, free tshirt and free diary.
* Other price: 3x first new comer trial = RM 15 each (total RM45), but only can attend limited classes  PROMO CLOSED!!
* The membership price: RM25 each class if you register more than 5 classes.
* For 1 class only = RM45

*You need to purchase a yoga matt (RM80) if you dont have, and tshirt (RM35)
* Fitness Diary will be given free
* The schedule will be like these:

Jadual Aktiviti CurvyLicious BootyCamp Sept – Nov 2014

Q: Hari apa bootcamp ni akan di adakan?? berapa kali seminggu??
A: Bootcamp ini akan di adakan setiap pagi Ahad (8am-9am) dan malam Rabu (9pm-10pm). 2hari seminggu. tidak termasuk sesi personal training di gym (berlainan bayaran). Aktiviti dilakukan serentak kedua-dua kumpulan.

Q: Program ni buat dekat mana??
A: Program ini berlangsung hanya di sekitar kawasan Shah Alam. Ikut pada aktiviti pada hari tersebut. Mungkin ada di dataran, padang, gym, kolam renang, kawasan berbukit atau sebagainya. Yang penting, tak terlalu jauh dari Shah Alam.

Q: Dalam bootcamp ni ade orang lelaki tak?
A: Nope! Semua peserta & trainers adalah ladies only. No mens allowed.

Q: Macam mana nak register??
A: Anda dikehendaki Whatsapp Diane Sera direct dan cakap nak register under group yang mana? Then I will reply the step by step registration process..

Q: Apa target DS untuk program kali ini? Adakah target dua-dua kumpulan ini berbeza?
A: JK1M dan Curvylicious mempunyai target yang sama iaitu mendapatkan berat ideal. Akan tetapi, pemarkahan akan di nilaikan secara berasingan di mana group JK1M akan di nilai melalui penurunan berat badan terbanyak manakala CurvyLicious dinilai melalui pembentukkan bentuk badan ‘hourglass’ disamping penurunan peratusan lemak badan, peningkatan lean muscles & tahap kecergasan yang meningkat tinggi.

Q: Kalau nak ambik full pakej untuk JK1M atau Curvylicious, pembayaran die kena bayar full ker??
A: Untuk JK1M, yes.. Anda perlu bayar full RM400 kepada Kevin Zahri. Kalau untuk Curvylicious, sekiranya anda ambik full pakej RM600, anda juga boleh bayar half for booking & half more on this September.

Q: I dah berumur, boleh join ker??
A: Program ini terbuka kepada mereka yang berumur 15tahun sehingga 60tahun.

Q: I ada sakit sikit seperti asthma, boleh join??
A: Segala penyakit yang perlu pemantauan, anda dikehendaki membuat health check up di klinik & membawa salinan supaya Diane Sera boleh simpan dalam record. Segala kemalangan atau kecederaan adalah atas tanggungjawab sendiri. Anda digalakkan supaya sertakan sekali no telefon orang yang boleh dihubungi sekiranya berlaku sebarang kecemasan.

Q: Diane, akak ade anak kecik. Nak sangat join, tapi anak takde orang jaga.
A: Dalam program ini, Diane hanya membenarkan anda membawa kanak-kanak (yang berumur 3tahun ke atas) untuk bersenam sekali bersama-sama anda. Tiada bayi dibenarkan sepanjang program ini.

Q: Boleh akak bawak anak kecik lelaki??
A: Selagi kanak-kanak tersebut masih belum sekolah, anda dibenarkan untuk membawanya.

Q: Transportation di sediakan tak kalau nak pergi ke mana-mana venue yang berlainan
A: Maaf, tiada transportation disediakan. Semuanya di atas tanggungjawab sendiri

Q: Untuk personal training di gym ada termasuk sekali dalam program?
A: Ada tetapi bayaran berlainan

Q: Ada limitation peserta tak dalam program ni?
A: Ada. JK1M = 20 orang & CurvyLicious = 20 orang… yang lain boleh join sebagai trial or bukan full pakej punya..

Q: Sampai bila dateline register?
A: Untuk Promo full pakej Curvylicious mambership utk dapatkan harga murah, limited kepada 5orang terawal daftar. Lebih dari tu just follow harga rm25 per sesi if you take more than 5 classes. Pendaftaran JK1M & Curvylicious Full Pakej akan tamat pada akhir Ogos ini. Yang lain2 pakej, boleh daftar bila-bila.

Q: Bolehlah tulis kat sini step2 registration, sebab hp I ade masalah sikit.
A: Ok. Check this link – Cara Pendaftaran

 

Diane Sera
Penulis

Coach Diane Sera dikenali ramai sebagai seorang Terapis Senaman, jurulatih peribadi & bootcamp, jurulatih kecergasan ibu pra & post natal, jurulatih bina badan sains sukan, trainer of trainers, pakar pemakanan dalam bidang kecergasan & sukan. Lebih dari 8 tahun meneruskan misi membantu dalam mengubah hidup orang ramai tentang kepentingan kesihatan dalam kehidupan seharian. Kemampuan beliau sebagai wanita multitasking yang berjaya menyeimbangkan antara kerjaya, keluarga, dan kesihatan mampu menjadikan beliau seorang jurulatih komuniti & atlit Wanita Badang yang hebat, dalam masa yang sama mampu memahami lebih mendalam akan keadaan hidup wanita di zaman mencabar ini. Kenali lebih mendalam tentang Diane Sera

Tuliskan komen