Lulus Final Exam Exercise Therapist !

Kepada u all yang memang selalu follow activity I kat Diane Sera (Official Fanpage), ingat tak the moment yang I kusut & serabut kepala biler my Exercise Therapist final exam kne pada sehari sebelum I kne bertanding untuk Singapore Strongwoman tu???

The event was held on the 24th Feb 2013 (Sun) and tetibe I dapat tawu yang exam kne pada 23rd Feb 2013 (Sat)..Siap tak dapat postpone plak tu exam…kne ambek jugak on that day…haisyhh…sabo jer lah…. memang terkial2 lah mane nak study, nak training, nak treat my patients & nak jaga cafe I… Gila serabut otak I…dahlah I kekurangan basic bende2 medic & technical physio ni semua (al maklumlah budak grad Archy) then ade mase 2ari jer nak study at the same time antar final assignment…memang terkejar2 tak cukup tanah dibuatnya….

stdy

Pulun study kaw2 sampai midnite & tido jap..Then bangun blek pkul 5pagi and sambung study blek…kepala dah tak centre time tu sebab ngantok giler….trus drive pegi final exam & final praktikal….

Pkup 9pagi, me & others candidates kne buat theory paper dlu…. syukur dapat jawab semua dengan tenang walaupon kepala dah denyut2 & mata ngantok tahap dewa….sehabis jer paper theory, ni baru begin the challenging session…it’s the practical assessment test…

601984_506938416024462_1558069579_n

Tempat assessment dah cantik tersedia…just nak tunggu patient datang & akan dinilai macam mane I treat my patient….Naseb baek lah ari2 I dah buat bende assess ni kat gym…. so xdelah rasa kekok time assess exam tu berlangsung….

225241_506938629357774_1032659365_n

my workstation as an Exercise Therapist

21924_506938862691084_2068787591_n

 my toys to treat my patients

Dengan jayanya I abeskan sesi praktikal tu….teruslah tolak ke Singapore petang2 tu…. sampai singapore dah pkul 1 pagi…..teruusss tido sebab letih sangat rasa…kne pulak esok strongwoman challenge event tu berlangsung…

Tapi arini (4 March 2013) I dapat email dari pusat PERSENAM mengumumkan result tuk final exam aritu….

Berdebar ati rasa nak bukak email…

Setiba jer I bukak email……

…….

……..

……..

result

SYUKUUUUURRR!!! LULUS DENGAN CEMERLANG!!!!

Terus call mak & abah…

=)

*berbaloi rasa berkorban penat letih untuk buat yang terbaek dalam life ni*