dianesera.com dalam proses kemaskini. harap maklum.

Jarak antara posting blog yang terakhir dengan posting hari adalah teramatlah jauh. Feb 2015 dan Sept 2016. Bayangkan gap nyer yang melampau2. Bukan apa, betol2 belum berkesempatan mencari masa untuk blogging sejak tanggungjawab semakin banyak. Even rehat sendiri pon tak cukup. Tapi harini kerah jugak badan ni check apa yang berlaku kat my website yang dah lama bersarang. Toksah cakaplah, segala sarang sampah banyak betol kena clear kan. Dari tengah hari buat sampailah tengah malam pukul 1 pagi sekarang ni. Ini pon mata dah separa tutup. HIHIHI.

“Ya Allahhh..permudahkanlah urusanku dalam sambung menulis blog ni sesungguhnya banyak yang I nak kongsi dengan semua. Terlalu banyak kebaikkan yang I nak all my readers tahu sepanjang penulisan blog I nanti, terutama kaum2 wanita.”

Read More

Kisah Inspirasi JK1M S3 (Mommy Mona)

 SIAPA SAYA?

Nama saya ialah Malmona Wahat, berusia 59 tahun & merupakan isteri serta ibu kepada 3 org anak. Bercerita mengenai kesihatan mommy, mommy merupakan penghidap hypertension (under medication & diabetes (mild). Kalau dulu, mommy memang tiada langsung pengetahuan mengenai kesihatan, apatah lagi pasal fitness & sehubungan dengannya. Ada lah juga jaga makan sikit-sikit, dan jogging petang2 kat stadium, tapi semuanya tidak konsisten & hasilnya agak mengecewakan.

Read More

Senarai Nama Terbaru JomKurus 1Malaysia Musim4

Jom Kurus 1Malaysia Musim 4 kembali lagi bersama Diane Sera!!!

Rasa excited nak bertemu dengan peserta-peserta semua!!

Anda boleh rujuk nama anda & status pembayaran anda pada senarai nama peserta yang terbaru yang DS dapat dari pihak Kevin Zahri.

Read More

Kisah Inspirasi CLBC S1 (Nasrah)

Assalamualaikum Diane..
Terima kasih atas tunjuk ajar dan ilmu yg diberikan selama menyertai bootcamp.

 

Siapa saya?
Nama saya Norfaizatul Nasrah binti Abdul Rahim. Berusia 33 tahun, dah berumahtangga dengan 2 orang anak. Saya seorang pengidap asthma, mengalami senggugut setiap kali datang period, menghidap tekanan darah rendah, dan sangat tak puas hati dengan bentuk badan sendiri. Saya mula join aerobik March 2014 apabila berat badan mencapai 63kg dan berjinak- jinak dengan weight lifting mengikut suami sekitar April 2014. Saya tidaklah menghadapi masalah berat badan yang teruk. Cuma saya rasa badan banyak lemak yang perlu disingkirkan.

Read More