Rewarding Myself!!

Bukannyer senang, nak jadi senang….

Dan bukannya susah nak jadi susah….

Tapi lebih tepat lagi ayat,

bukannya senang nak jadi Diane Sera…

Oh tidakkkk!!!

I dimarahi oleh dorang… uwaaaaa!! sedihh….

sob sob sob…

kne marah sebab tak dapat nak join kenduri kawen my closefriend di JB and kenduri kawen my cousins di Melaka…. Semua berlaku dengan serentak time I terpakse settlekan job & projek fitness yang seterusnya…. Maaf yer korang, urusan kerja terlalu besar keuntungannya, tak dapat den nak nolak… hehehe…. den pogi mano yang sompat joo lahhhh….

394670_10200785722550164_1175418038_n

Time kerja tak settle lagi, I sempat menyinggah ke rumah ex-studiomate time study Architecture dlu… sebab dah alang2 umah die dekat dengan tempat yang I ade appoinment dengan client I tu (Shah Alam), I curi2 masa untuk hadir ke majlis perkahwinan beliau…

Congrates Mayamin Yuhaniz & Anuar…

Selamat Pengantin Baru…

Moga2 bahagia & murah rezki hingga ke anak cucu….

553249_568192226538305_660522409_n

Kepada hometown good friend of mine, Aenn, aq mintak maaf SANGAT2 sebab tak dapat nak balek JB tuk attend wedding ko….Aq tawu ko terasa, noookkk… Sorrylah babe…aq dah usahakan tapi nak wat cmne, client nak settlekan keje arini, terpakse dahulukan tugas dlu…macam nilah keje aq nok oiii… keje 7ari seminggu klo musim buzy…klo musim free, 7 ari aq berehat & berfoya2 kat luar….

Selamat Pengantin Baru kepada Ain Khamis & pasangan…..

Habis jer job arini, I terus tarik luvvy p Sogo…Nak lepaskan keletihan selepas sibuk bekerja…

Sampai disana saje, terus I menuju ke fragrance floor…

I NEED A PERFUME TO SOOTHING MY HECTIC LIFE!!

Mula2 dalam otak I dah fikir nak beli:

Purr by Katy Perry

PURR_by_Katy_Perry13318966234f63212faef0e

atau

Cosmic Radiance by Britney Spears

britney cosmic

atau

Midnight Heat by Beyonce

beyonce

ataupon

Lollipop Bling by Mariah Carey

lollipop-splash-the-remix-mariah-carey

Pusing punya pusing dalam Sogo tu, mata jadi rambang pulak… Then pegi lah salah satu booth perfume yang ade banyak collection of Hollywood Celebrities punya perfume…. Easier for me to find what I want lah…. Cubalah satu2… hummmm….diri jadi confuse sudaaaahhhh…. kononnya nak p shopping ni untuk therapy diri, tapi last2 diri jadi stress tak tawu nak pilih yang mana satu…

But finally I make up my mind untuk test satu perfume tak pernah I tawu pon die ade perfume…. I ingatkan boypren die jer yang ade perfume….

selenagomez_finalad13


3b31c__selena_gomez__Selena-Gomez-Fragrance-Launch-At-Macys-New-York

The only single perfume yang die launchingkan buat setakat ni… I dah try check die ade perfume lain lagi tak? Setakat ni resultnyer, belom ade…Ni the only perfume yang die kuarkan…. I ni bukanlah fanatik fan Selena Gomez sampai tahu die ade perfume or tak… Alang2 dah ternampak perfume die kat booth tu, cuba try test lerrrr…..

selena-gomez-300x400

MEMANG DASYAAATTTTT~~~

Bau die……..

huiiiyyssshhhhhh…….

 

Malas nak comment time tu, terus beli!!

Yes! This was create for me, my taste & my sense!!

1 jam kemudian……

Balik rumah terus excited tak sudah!!!

Ni baru betol stress therapy….

 

481864_10200785620387610_300555190_n

Sampai jer rumah terus berlari masuk bilik & tutup pintu!!

Kunci pintu ‘bagai’ katanyer~~

Kuarkan kotak dari plastik pon dah MENJERIT EXCITED sorang2!!

64866_10200785618147554_2014250383_n

O.M.GIEEEEE!!!! (mata terbeliak besar)

Macam tengah jumpa Selena Gomez depan mate pulak rasa!!!

Tuuu diiaaaaa~~~

Bukak kotak terus rasa macam nak lumpuh separuh badan..hahahaha…

Teruja tak sudah I ni….

426529_10200785615387485_1918746909_n

Tak, bukan apa…Teruja sebab bau die buat I rasa tu adalah diri I…

Tersangatlah sesuwaaiiii dengan diri & aura I…. Terus kuarkan perfume tu dari kotak & usap2 kat pipi..hahaha… =P

Nak describe bau die?? Macam mane ek??

Selena Gomez’s self-titled new fragrance is the scented embodiment of the star herself: fresh and sweet with warmth from within. Including top notes of raspberry, peach, and pineapple, the fragrance begins as a fruity bouquet that slowly blends into heart notes of purple freesia, musk, and dewberry, before transforming into a delectable treat with rich base notes of chocolate, vanilla, and amber.

Kalau u jenis sukakan bau2 sweet tapi bukan manis macam candy… Sweet, warm & sexy, ni lah yang sesuai untuk u all grab it! Harga boleh tahan lerr… RM 235 untuk satu set termasuk lipgloss, body lotion & shower gel… Adoyaiii.. terbang gitu jer RM200 lebih….Seb baik hubby baik ati tolong top upkan skit….

Eh, yang kotak hp tu pulak adalah hadiah dari hubby luvvy….Thank you cayaannngggg…..hehehe…susah nak tengok die beromantik macam ni…klo tak, muka nak ketat jer…haha.. =P

If one day ade rezki lebih & bisness DS pon dah berkembang maju, I nak kuarkan perfume branding DS boleh tak?? hehehehe…  =P

Berangan tak salah asalkan kita tahu bagaimana untuk capai & sentiasa bekerja keras tanpa mengenali erti pustus asa…