Sesame & Flax Seed Chicken Salad

TERUJA X TENGOK RESEPI NI???
Ni lah bende yang i terpikir tuk masak setelah seminggu i telan 3kilo chicken breast….sangat dah xtawu nk masak macam mane lagi dengan chicken breast tu…kalo nak ikotkan cara body builder dorang grilled kosong & telan macam tu jew…i pon buat jugak macam tu tapi kadang2 muak & terpakse prepare cara lain pulak…Hehehe…here’s the recipenyew ok…

Bahan2:
1 ketol chicken breast ( potong dadu)
1 ruas halia (hiris kasar2)
1 sudu besar minyak bijan (xperlu letak banyak2 yerk)
1 sudu besar kicap manis (pon xperlu letak banyak2)
3 sudu besar flax seed
Sayur2 (brokoli, capsicum, carrot, green peas & etc)
3 sudu besar chicken stock (air rebusan ayam yang pure, bukan instant)
1 sudu kecik tepung jagung & sedikit air

Cara2:
Perap ayam bersama halia, minyak bijan, kicap manis, & flax seed…Biarkan semalaman tuk rasa lagi sedap..
Esoknyew, panaskan NON-STICK PAN & tumis sebentar bahan perapan tadi (jangan ngade2 nak tambah minyak sebab kita dah pkai minyak bijan tuk perapan…)..Then bila ayam half cooked, masukkan terus sayur2 & chicken stock tadi…Biar mendidih jap & sayur2 empuk…then nak pekatkan kuah die, bancuh sikit tepung jagung dengan air & curahkan dalam lauk tadi…Lauk akan pekat…

SIAP!! kejap jew~
boleyh dimakan dengan brown rice or makan macam tu lagi bagus….

Happy trying!!