Singapore Strongman Challenge 2013

Ingat lagi tak misi I training selama ni untuk preparation ke Singapore Strongman Challenge 2013??
Yes, ia telah pon berlaku 26 February 2013 yang lepas..

The challenge was CRAZYYY MAANNN!!!

Niat I untuk masuk pertandingan ni sebenarnya just nak antar wakil dari Malaysia… I tak target untuk menang dalam competition tahun ni coz I tahu diri I tak cukup prepare lagi….Ini juga adalah pertandingan pertama I bertanding dengan peserta dari negara lain dan menjadikan I & team sebagai wakil dari Malaysia… Terasa bangga biler dapat wakilkan untuk Malaysia (walaupon tak dapat pape sponsor dari kerajaan..hehehe)

I pergi ke sana secara satu team yang mewakili Zaki Khan, I (Diane Sera),┬áChong Ming Tze, Zarol, Mohamed Noor Hafidz, Paah Giorgio, Wani (camerawoman), Asri & Asmawi….Sepanjang pertandingan yang sengit tu, tekanan tu amat terasa tapi kami satu team tetap enjoy dengan moment kami di sana…Di akhir pertandingan, 4orang team kami telah terpilih untuk ke final competition iaitu Zarol, Asri, Diane Sera & Paah….Rasa teruja biler terpilih untuk ke final… kne training keras lagi lepas ni… Pengalaman seronok bersama satu team & satu family tak dapat kami nak lupakan…

I ade selitkan video sepanjang event tu berlaku… Harap u all boleh support I untuk ke final nanti…

394982_357643200916618_805625447_n

 

Perhatian: Video tersebut adalah bertujuan untuk berkongsi pengalaman sepanjang melalui challenge itu…Tiada sebarang niat bongkak atau show off yang timbul untuk postkan video ni kepada public…harap video ini menjadi inspirasi kepada u all kat luar yang brani nak mencuba sukan ini….

734989_452078788198381_1169921290_n

p/s: tak kan nyer besauuu gilak baju untuk final nanti???!! XL woo!! biler I pakai dah macam pakai pyjamas dah…huhuhu… but bernasib baik dapat giliran no 3… sebab yesterday masa preliminary round i kne no 1…serik daahh…