Now open for registration BATCH 3

SS STRENGTH CAMP : STRONGLEAN BRONZE EDITION

Nak body / strength goals ala-ala atlit strength performance?
Atau nak merasa pengalaman berlatih dalam program atlit strength?
Seorang yang lasak & berani mencuba latihan-latihan MENCABAR ?
Dah ada basic weight lifting & sedang mengejar target PR weight lifting yang lebih gempak?
Mungkin twice than your double bodyweight?
Ada impian nak cuba compete dalam mana-mana strength game di dalam atau luar negara?

Ramai atlit – atlit strength game terkenal telah di hasilkan / berlatih di SS Strength Camp from the past of few years. Strength camp yang bermodulkan program latihan membina kekuatan sistem  yang direkakhas oleh jurulatih-jurulatih berpengalaman & bertauliah yang pastinya guarantee akan buat korang mati hidup semula sepanjang latihan.

Camp ini hanya sesuai di sertai oleh mereka yang berjiwa kental & memang inginkan kelainan dalam rutin latihan mereka, ia mempunyai beberapa peringkat yang memerlukan peserta mendalami setiap latihan  yang diberikan mengikut peringkat:

Dan peserta juga di syaratkan untuk WAJIB bertanding dalam pelbagai sukan Strength di pelbagai peringkat bagi melayakkan diri masuk ke peringkat seterusnya. Kerana SS Strength Camp mencari perintis atlit-atlit sukan Strength yang memang serius dalam mengembangkan bakat sukan Strength ke peringkat yang lebih tinggi.

Dalam Edisi StrongLean ini, aspek seperti strength & physique appearence di tekankan secara seimbang. Yang bermaksud, modul asas ini adalah seperti hybrid antara bina kekuatan & masa yang sama bentukkan potongan badan yang lebih fitter leaner. Hanya pada peringkat seterusnya peserta akan di ajar melakukan ” pure” strength training.

Sebelum mendaftarkan diri ke Camp, korang perlu fahami syarat-syarat yang telah ditetapkan bagi para peserta yang ingin menyertai Camp ini :

Bila waktu Camp ni berlangsung ?
Bermula dari 23 Oktober 2018 sehingga 4 November 2018 (2sesi setiap satu minggu)
Setiap Ahad pagi : 8pagi – 10pagi
Setiap Jumaat Malam: 9malam – 11malam
6minggu = 12 sesi latihan (indoor & outdoor)
Tempat latihan adalah di Strength Sifoo Private Gym &  Camp Site , Bangi Avenue, Kajang
** Mungkin akan ke gym public sekiranya modul memerlukan alatan mesin yang bersesuaian dengan latihan
Camp dalam bentuk latihan biasa atau cabaran ?
Ia dalam bentuk cabaran. Setiap peserta perlu mengejar kedatangan yang penuh bagi mendapatkan sijil penyertaan (Certification of Completion). Pencapaian peserta yang memberangsangkan seperti komposisi badan makin cantik (fat loss) & PR rutin pon makin bertambah (strength makin tiptop) di antara peserta yang lain, peserta diberikan hadiah cenderahati daripada SS Strength Camp sebagai tanda terima kasih & penghargaan berlatih dengan sepenuh hati sepanjang 6minggu program. Pemenang juga akan berpeluang berkongsi perjalanan fitness beliau sebagai sumber inspirasi kepada orang awam.

Syarat penyertaan ?
– Lelaki & Wanita
– Tiada had umur
– Tiada masalah kesihatan kronik
– Tiada masalah sendi atau pernah mengalami kemalangan tanpa melakukan proses rehabilitasi
– Tidak membawa anak kecil ketika di camp
– Mempunyai kenderaan sendiri
– Mempunyai aksesori weight lifting yang lengkap : weight lift belt, glove, straps, yoga mat, gym bag, resistance band, counterpain,  joints supporter, roller foam & tuala gym sendiri
– Perlu sediakan indoor sport shoes / training shoes yang bersih untuk digunakan dalam private gym & sport shoes outdoor
– Hati, mental & badan yang tahan lasak
– Ada ilmu asas weight lifting seperti Deadlift, Squat, Bench Press & pernah tahu PR sendiri

Pakej & harga ?
– Harga ex member SS Strength Camp Batch  1 & 2 = RM250 (tanpa t-shirt, report card & gym entry)
– Harga member baru = RM300 (termasuk t-shirt, meal plan, workout  & report card), tanpa gym entry
– Harga walk in per entry = RM30 (tanpa t-shirt, report card & gym entry)

Tarikh akhir pendaftaran?
Seminggu sebelum program berlangsung.

Cara daftar?

 

 

Penulis

Coach Diane Sera dikenali ramai sebagai seorang Terapis Senaman, jurulatih peribadi & bootcamp, jurulatih kecergasan ibu pra & post natal, jurulatih bina badan sains sukan, trainer of trainers, pakar pemakanan dalam bidang kecergasan & sukan. Lebih dari 8 tahun meneruskan misi membantu dalam mengubah hidup orang ramai tentang kepentingan kesihatan dalam kehidupan seharian. Kemampuan beliau sebagai wanita multitasking yang berjaya menyeimbangkan antara kerjaya, keluarga, dan kesihatan mampu menjadikan beliau seorang jurulatih komuniti & atlit Wanita Badang yang hebat, dalam masa yang sama mampu memahami lebih mendalam akan keadaan hidup wanita di zaman mencabar ini. Kenali lebih mendalam tentang Diane Sera

Tuliskan komen