berat tagged posts

Dah Makan Tapi Lapar Lagi (Bahagian 1)

DS dapat banyak soalan dari public mengenai

“Kenapa dah makan tapi tetap rasa lapar?? Help me, Coach !!”

Makan tak baca doa lah tu…hihihi..kidding..

Jadi sebelum bercerita tentang cara menangani masalah ni, apa kata you all kenal pasti dulu mengenai hormon lapar atau “Hunger Hormones”

Read More

Kisah Inspirasi JK1M S3 (Mommy Mona)

 SIAPA SAYA?

Nama saya ialah Malmona Wahat, berusia 59 tahun & merupakan isteri serta ibu kepada 3 org anak. Bercerita mengenai kesihatan mommy, mommy merupakan penghidap hypertension (under medication & diabetes (mild). Kalau dulu, mommy memang tiada langsung pengetahuan mengenai kesihatan, apatah lagi pasal fitness & sehubungan dengannya. Ada lah juga jaga makan sikit-sikit, dan jogging petang2 kat stadium, tapi semuanya tidak konsisten & hasilnya agak mengecewakan.

Read More

Wanita Dan Sakit Lutut

Perhatian kepada wanita : Anda enam hingga lapan kali lebih cenderung untuk menghadapi masalah ligamen cruciate anterior ( ACL) daripada kaum lelaki.

Read More

Tips Mudah Latihan Kekuatan (Strength Training) Untuk Wanita

Ia adalah fakta fisiologi mustahil untuk wanita untuk menjadi besar dan ber’muscle bulky’ dengan latihan kekuatan. Badan wanita mempunyai hanya satu peratus daripada hormon testosteron pembinaan otot yang dijumpai dalam badan lelaki. Latihan kekuatan adalah penting untuk wanita untuk meningkatkan kekuatan tulang dandi sini I akan menyediakan tips untuk melakukan latihan kekuatan dengan lebih berkesan:

Read More