8 Weeks Curvy Body Transformation

8 Weeks Curvy Body Transformation

A unique weightloss program for ladies by using the Brazillian Workout that was programmed according to client's body needs. Read More

 

diet tagged posts

Dah Makan Tapi Lapar Lagi (Bahagian 1)

DS dapat banyak soalan dari public mengenai

“Kenapa dah makan tapi tetap rasa lapar?? Help me, Coach !!”

Makan tak baca doa lah tu…hihihi..kidding..

Jadi sebelum bercerita tentang cara menangani masalah ni, apa kata you all kenal pasti dulu mengenai hormon lapar atau “Hunger Hormones”

Read More

20 Soal Jawab Fitness & Puasa (Siri 1)

Assalamualaikum semua. Di sini I akan cuba jawab beberapa soalan yang I terima berkaitan Fitness & Puasa. Semoga artikel ini dapat membantu semua sentiasa maintain jaga kesihatan walaupun di bulan puasa.

Read More

Snek Sihat Tanpa Memerlukan Peti Sejuk

Untuk artikel kali ini, DS akan berkongsi dengan adik-adik student kita & traveler-traveler tegar kita bagai mana nak maintain makan snek yang healthy walaupun tanpa wujudnya peti sejuk kat tempat dorang ni.. Banyak request soalan-soalan dari adik-adik student & travellers bertanya mengenai masalah ini. Mereka memberitahu bahawa, mereka takde tempat nak masak & simpan barang-barang segar kerana macam student mereka mostly tinggal di asrama, manakala traveller pulak, mereka tak banyak pilihan makanan yang berkhasiat & halal sepanjang mereka merantau ke tempat orang. Pada mulanya berpusing-pusing jugak DS mencari jawapan untuk soalan ni. Lama bertapa kat dapur untuk tengok apa healthy food yang sesuai yang tidak memerlukan kehadiran peti sejuk.. Humm… Bila idea tu datang serta merta, terus DS kongsikan bersama anda & harap artikel ini dapat menyelesaikan masalah mereka yang terbuntu selama ini. Healthy food ada di mana-mana sebenarnya, cuma it’s depends on us sama ada kita nak eat healthy atau tak nak saja. Banyak alasan yang boleh di cari sekiranya seseorang tu memang taknak & banyak ikhtiar yang boleh di usahakan sekiranya seseorang itu betul-betul nak !!

Read More

Salad 5 minit Versi DS

Salad yang version ni memang cepat.. 5minit saje (tak termasuk masa untuk penyediaan bahan lah..)

Sesuai untuk anda semua yang cuba nak kawal makan karbohidrat. Hidangan ni sesuai untuk makan malam sebab karbohidratnya sangat rendah. Waktu malam sebenarnya badan kita tak berapa perlukan karbohidrat yang tinggi. Cukuplah penuhkan perut kita sengan fiber & vitamin.

Read More