fit tagged posts

Dah Makan Tapi Lapar Lagi (Bahagian 1)

DS dapat banyak soalan dari public mengenai

“Kenapa dah makan tapi tetap rasa lapar?? Help me, Coach !!”

Makan tak baca doa lah tu…hihihi..kidding..

Jadi sebelum bercerita tentang cara menangani masalah ni, apa kata you all kenal pasti dulu mengenai hormon lapar atau “Hunger Hormones”

Read More

Kisah Inspirasi CLBC S1 (Nasrah)

Assalamualaikum Diane..
Terima kasih atas tunjuk ajar dan ilmu yg diberikan selama menyertai bootcamp.

 

Siapa saya?
Nama saya Norfaizatul Nasrah binti Abdul Rahim. Berusia 33 tahun, dah berumahtangga dengan 2 orang anak. Saya seorang pengidap asthma, mengalami senggugut setiap kali datang period, menghidap tekanan darah rendah, dan sangat tak puas hati dengan bentuk badan sendiri. Saya mula join aerobik March 2014 apabila berat badan mencapai 63kg dan berjinak- jinak dengan weight lifting mengikut suami sekitar April 2014. Saya tidaklah menghadapi masalah berat badan yang teruk. Cuma saya rasa badan banyak lemak yang perlu disingkirkan.

Read More

More Of Female Crossfitter

Hot righttt????
Sangat lean, fit & strong….
Kat Malaysia ni maybe ada tapi tak ramai….

Read More

SuperMean Female Fighter of the world: Ronda Rousey

Ronda Rousey adalah seorang atlet wanita Amerika yang pertama memenangi pingat Olimpik dalam acara seni mempertahankan diri Judo, dan adalah juara terbaru dalam seni mempertahankan diri peringkat wanita. Dalam kedua-dua pertandingan Ronda Rousey telah melakukan eksperimen diet untuk mengurangkan berat badannya supaya dia layak untuk berjuang dalam kategori berat badan yang tertentu.

Read More