8 Weeks Curvy Body Transformation

8 Weeks Curvy Body Transformation

A unique weightloss program for ladies by using the Brazillian Workout that was programmed according to client's body needs. Read More

 

fitness tagged posts

Dah Makan Tapi Lapar Lagi (Bahagian 1)

DS dapat banyak soalan dari public mengenai

“Kenapa dah makan tapi tetap rasa lapar?? Help me, Coach !!”

Makan tak baca doa lah tu…hihihi..kidding..

Jadi sebelum bercerita tentang cara menangani masalah ni, apa kata you all kenal pasti dulu mengenai hormon lapar atau “Hunger Hormones”

Read More

dianesera.com dalam proses kemaskini. harap maklum.

Jarak antara posting blog yang terakhir dengan posting hari adalah teramatlah jauh. Feb 2015 dan Sept 2016. Bayangkan gap nyer yang melampau2. Bukan apa, betol2 belum berkesempatan mencari masa untuk blogging sejak tanggungjawab semakin banyak. Even rehat sendiri pon tak cukup. Tapi harini kerah jugak badan ni check apa yang berlaku kat my website yang dah lama bersarang. Toksah cakaplah, segala sarang sampah banyak betol kena clear kan. Dari tengah hari buat sampailah tengah malam pukul 1 pagi sekarang ni. Ini pon mata dah separa tutup. HIHIHI.

“Ya Allahhh..permudahkanlah urusanku dalam sambung menulis blog ni sesungguhnya banyak yang I nak kongsi dengan semua. Terlalu banyak kebaikkan yang I nak all my readers tahu sepanjang penulisan blog I nanti, terutama kaum2 wanita.”

Read More

Kisah Inspirasi CLBC S1 (Nasrah)

Assalamualaikum Diane..
Terima kasih atas tunjuk ajar dan ilmu yg diberikan selama menyertai bootcamp.

 

Siapa saya?
Nama saya Norfaizatul Nasrah binti Abdul Rahim. Berusia 33 tahun, dah berumahtangga dengan 2 orang anak. Saya seorang pengidap asthma, mengalami senggugut setiap kali datang period, menghidap tekanan darah rendah, dan sangat tak puas hati dengan bentuk badan sendiri. Saya mula join aerobik March 2014 apabila berat badan mencapai 63kg dan berjinak- jinak dengan weight lifting mengikut suami sekitar April 2014. Saya tidaklah menghadapi masalah berat badan yang teruk. Cuma saya rasa badan banyak lemak yang perlu disingkirkan.

Read More

20 Soal Jawab Fitness & Puasa (Siri 1)

Assalamualaikum semua. Di sini I akan cuba jawab beberapa soalan yang I terima berkaitan Fitness & Puasa. Semoga artikel ini dapat membantu semua sentiasa maintain jaga kesihatan walaupun di bulan puasa.

Read More