8 Weeks Curvy Body Transformation

8 Weeks Curvy Body Transformation

A unique weightloss program for ladies by using the Brazillian Workout that was programmed according to client's body needs. Read More

 

health tagged posts

Dah Makan Tapi Lapar Lagi (Bahagian 1)

DS dapat banyak soalan dari public mengenai

“Kenapa dah makan tapi tetap rasa lapar?? Help me, Coach !!”

Makan tak baca doa lah tu…hihihi..kidding..

Jadi sebelum bercerita tentang cara menangani masalah ni, apa kata you all kenal pasti dulu mengenai hormon lapar atau “Hunger Hormones”

Read More

VAGINA BERBAU HAMIS

Vagina adalah mahkota paling berharga buat kaum wanita. Seperti aset tubuh bernilai yang lain, bahagian penting ini juga perlu dijaga kebersihannya. Menjaga vagina agar sentiasa bersih dan harum akan meningkatkan keharmonian rumah tangga sekali gus mampu memancing ghairah suami….

Read More

Senarai Nama Terbaru JomKurus 1Malaysia Musim4

Jom Kurus 1Malaysia Musim 4 kembali lagi bersama Diane Sera!!!

Rasa excited nak bertemu dengan peserta-peserta semua!!

Anda boleh rujuk nama anda & status pembayaran anda pada senarai nama peserta yang terbaru yang DS dapat dari pihak Kevin Zahri.

Read More

Bahaya Dehidrasi Ketika Berpuasa di Musim El-Nino

Pada tahun ini, suhu bumi melonjak tinggi tanpa ramai menyedari akan fenomena El Nino yang sedang berlaku sepanjang beberapa bulan ini. Fenomena ini juga berlangsung ketika kita meraikan ketibaan bulan Ramadhan yang memerlukan kita melakukan ibadah berpuasa selama 13jam sehari tanpa makan dan minum. Tidak ramai yang mengambil berat akan kuantiti air yang mereka bekalkan kepada badan individu dan media juga melaporkan punca dihidrasi ketika berpuasa boleh mengakibatkan kematian mengejut.┬áPada bulan Ramadhan ini juga, suhu di kawasan Washington sekali-sekala meningkat sehingga 100 darjah pada waktu siang, bagaimana pula dengan suhu di negara kita Malaysia?? Kajian menunjukkan bahawa ramai muslim yang berpuasa lebih segera cenderung untuk mengalami sakit kepala, keletihan dan dehidrasi di siang hari berbanding dari hari-hari biasa. Berpuasa di dalam musim El Nino juga banyak mengubah ‘pattern’ diet, senaman & tidur seseorang secara drastik.

Read More