Tag

Slider

Browsing

Rahsia Misi Montok Mantap (6 Minggu Online Coaching)

Dah mula rasa resah gelisah selepas balik dari “honeymoon” bersuka ria tanpa kisah pasal diet atau bersenam ?
Terasa berdosa yakmatt sampai blur tak tahu mana nak back on track pada fitness journey sendiri ?
Selalu tangguh-tangguh nak back on track sebab mencari semangat yang hilang?
Adoiiiiyaaiii… dah menyampah tengok rupa badan sendiri setiap kali tengok depan cermin..

==============================================================================================

HEEEYYLLPPPPP!! MAK BERTAUBATTT!!
Mesti korang tertanya-tanya macam mana nak back on track tanpa rasa nak tergelincir semula dari landasan setiap kali masuk hari ke 3 atau 4.. Bila dh tergelincir, mulalah frussttt level agong sampai benci kat badan sendiri. Bila benci mulalah korang start revenging / binging tak tentu pasal.

STOP IT, LADIES !
Calm down & control your emotional sebab Coach DS finally on kan online coaching Rahsia Montok Mantap : Edisi Back On Track bagi korang-korang yang dah mula sedar lepas balik honeymoon (tak kira lah lepas raya ker, lepas outstation ker, lepas attend 10bijik kenduri sehari ker, dll). Jadi gol program ini adalah untuk membimbing korang macam mana nak back on track dengan cara yang tidak menyeksakan. Body shaping/contouring & tummy cleanse diantara hot demanding dari ladies sepanjang Coach survey sebelum ni.

Apa kah benda yang korang boleh dapat dalam program online coaching selama 6 minggu ni ?
– Konfirm – konfirm korang dapat 6 minggu berturut-turut bimbingan professional dari Coach curvy korang ni yang tak pernah jemu mendidik ladies untuk rasa transformasi dari body barai ke body yang montok hot tip top meletop!

– Korang akan di bimbing untuk mula hidup dengan gaya hidup sihat & aktif yang selalu di amalkan oleh awek2 montok cun melecun. Bukan senang tau nak korek rahsia kecantikkan dorang.

– Jangan risau, group online coaching ni hanya untuk ladies saje, dapatlah korang berkenalan dengan geng2 ladies (pelbagai level fitness & pelbagai berat badan) untuk dijadikan geng2 seperjuangan sepanjang program. By the way, kalau korang rasa nak post gambo sexy mexy korang ker, no hal sis! Asalkan jangan encik abang kawan se’online’ terbukak group chat whatsapp ni sudah leww.

– Di sebabkan online coaching ni hanya fokus kepada kaum hawa, bukan setakat dapat belajar ilmu body shaping atau diet & senaman, Coach curvy korang ni memang suka gila sharekan info-info tentang kesihatan luar & dalam wanita. Kalau korang ada masalah kesihatan, no worries, memang ada sesi konsultasi yang Coach dah standby untuk kemudahan membantu korang achieve kesihatan optimum korang sepanjang program. Toksah malu-malu badak nak bertanya, kau lontarkan saje apa soalan yang berserabut dalam otak selama ni.

– Dan sudah semestinya Coach curvy kesayangan korang ni akan bagi pelan pemakanan & senaman edisi back on track supaya proses 6minggu korang lebih terurus & boleh konsisten sepanjang misi mengejar sasaran.

– Paling best & selalu Coach suka buat adalah bagi macam-macam GOODIES PERCUMA! Kalini Coach nak bagi free diet resepi, free panduan senaman secara visual, free jadual tracker harian & motivasi pembakar semangat tanpa had.

Jadi siapa yang sesuai join program ni ?
– Semua ladies tak kira apa pon kategori berat badan atau peringkat umur.
Paling penting korang kena kental & berdisiplin tinggi sepanjang 6minggu program.
Serious tak lama, percayalah. Alangkah ruginya kalau korang hot-hot cicken shits sepanjang on program.

Berapa yuran penyertaan ?
– Coach bagi harga kasih sayang RM235 kat korang. Investment berbaloi ! Bukan Coach cakap, tapi peserta-peserta yang pernah join program Coach, yang kata begitu. Hampir 99.9% semua berpuas hati sepanjang bimbingan.

Nak diskaun lagi ? No problemos chikas~
Korang bawak geng join sekali.
Register under satu nama (nama introducer) & introducer get RM10 off bagi 1kepala.
Contoh lah, kalau korang bawak:
– 5 geng = fee korang RM185
– 10 geng = fee korang RM135
– 20 geng = fee korang RM35
– Lebih 20 geng?? Coach bagi free jer kat korang~

Program ni ada hadiah ker?
– Takde lah yanggg…
Ni bukan program berbentuk pertandingan.
Korang bertanding dengan diri sendiri, old you VS new you.
Ok tak?

Program ni ada paksa beli apa-apa produk suppliment ker?
– Eheks!! Ni bukan program yang di sponsored mana-mana pihak suppliment.
Jangan risau, we do it natural way..

Ada guna gym ker kalau join?
– Tiada, edisi ni tanpa perlu ke gym.

Ada apa-apa peralatan yang perlu standby untuk join program ni?
– Line internet yang cantik, tak sangkut2 atau selooww..
– Penimbang ada komposisi dalaman badan (bodyfat, muscle mass, water mass, dll)
– Pita pengukur
– Sport shoes
– Diari fitness Instagram
– KECEKALAN & DISIPLIN DIRI

Bila program berlangsung & habis bila ?
– Pengambilan batch baru akan berlangsung pada 29/6/2018 sehingga 31/7/2018
– Program 6minggu akan bermula dari 1/8/2018  hingga 12/9/2018

Register sebagai early bird which is sebelum 8 Julai 2018?
Hadiah best menanti korang!

Nak join ?? Terus pergi ke link ni:
http://bit.ly/2Kykqwl
atau whatsapp Coach DS 0177022402

==============================================================================================

Jaga-jaga cik Salma..
Silap hari encik suami menggelupur balik kerja sebab nak terkam bini yang dah mirip Saloma..
Montok mantap tak boleh handle !
Hihihihi…

Cabaran Kurus 2018: 28hari Tanpa Bazaar Ramadhan

Korang di antara paling fobia bila bazaar ramadhan tiba?? Bagus & tahniah sebab korang antara manusia yang paling rare & bersederhana setiap kali sambut ramadhan.

Kenapa ek ada jugak orang yang tak berkenan dengan bazaar ramadhan?

  1. Harga kebanyakkan makanan ibarat di sembelih hidup hidup mahalnya. Al maklumlah, juadah tu ada terjual waktu bulan ramadhan jer, bulan lain xjumpa punya.
  2. Tak semua sedap dan memuaskan citarasa selera kita. Kadang kadang dia punya kedekut tahi hidung masin, inti karipap pon macam tak ikhlas nak bagi, ayam dalam lauk pon ibarat Malaysia tengah darurat sikitnya. Paling tak boleh terima bila terkena dengan rasa entah apa apa. Paling teruk terkena bila terbeli makanan basi atau rosak, mau food poisoning seminggu di buatnya!
  3. Konfirm konfirm kebersihan tak dapat dijaga. Dengan keletihan berniaga ni, ingat semua peniaga rajin ker nak sental periuk berkerak tu sampai bersih setiap kali masak? Ingat semua peniaga ker nak masak air untuk buat air batu
  4. Di sebabkan nafsu bergelora, perut kelapan dek sepanjang hari berpuasa (nak nak yang tak bangun sahur), mula lah berbelanja boros beli macam macam bila tengok itu ini. Waktu berbuka nanti menyumbat tak pandang kiri kanan. Bila perut dah sendat, baru rasa bersalah. Baru fikir diet rosak. Tapi duit poket yang dah kempis tu tak difikirkan waktu membeli? Nak solat terawikh pon mata berat badan rasa letih malas. Adakah ia bagi manfaat pada kita?
  5. Yang ni gejala mak mak yang malas nak masak sebab letih berpuasa & bekerja alasannya. Padahal bulan puasa kebanyakkan majikan bagi pelepasan pekerja untuk balik awal. Instead of terus drive balik, mak mak ni lebih suka berjalan jalan buang masa di bazaar. Beli pon setakat satu dua lauk saje. Balik rumah masak nasi. Senang kerja!

PERINGATAN KERAS:
Program ini tiada niat ingin jatuhkan bisness orang melayu. Ini diantara usaha kecil mendidik masyarakat untuk menitik beratkan kesihatan mereka secara konsisten walaupun pada bulan Ramadhan sekali gus mengurangkan pembaziran/boros berbelanja. Dalam cabaran ini peserta masih diberikan 2x peluang menyokong bisness bazaar akan tetapi itu terpulang pada hak masing masing untuk menggunakannya atau tidak. Jadi, tak perlulah berburuk sangka pada Coach DS. Ini hanyalah program kecil bagi sekumpulan kecil yang ingin menyahut cabaran ini. Sekiranya korang tak sokong, tak mengapa, tiada dosanya pergi berbelanja di bazaar. Peace, no harm!

Kalau nak bebel isu memang panjang. Kita skip kan saje bebelan isu bla tiba bulan ramadhan ni. Kita straight to the point mengenai Q & A program online coaching CABARAN KURUS 2018: 28HARI TANPA BAZAAR RAMADHAN ni.

Apa sebenarnya objektif program ni?
– Islam dah mengingatkan kita hiduplah dalam keadaan bersederhana walau meriah macam mana pon rezeki yang kita ada. Kerana pembaziran itu amalan syaitan dan sepatutnya syaitan telah digari sepanjang Ramadhan. Senario masyarakat kita setiap kali berlaku ramadhan adalah amalan shopping sakan di bazaar ramadhan. Based of some media sources, Malaysia di antara negara KETIGA paling banyak pembaziran makanan selepas Germany & UK. Dalam mengurangkan amalan syaitan diri, sambil sambil tu kita belajar mengawal nafsu & menjaga kalori keperluan kita. Kata nak kurus? Tapi setiap kali Ramadhan on, pagi raya jer semua baju sendat. Macam mana tu? Kemudian bazaar pulak yang dipersalahkan.

Bila & berapa lama program ni. Coach?
– Dah semestinya sepanjang Ramadhan. Dari hari pertama Ramadhan sampailah hari terakhir Ramadhan (17/5/2018 – 14/5/2018). Tapi kita akan mulakan seminggu awal sebelum 1 Ramadhan mula untuk sesi briefing cabaran.

Berapa harga yuran & apa yang saya dapat dari program?
– Harga berpatutan untuk korang, RM199. Gol utama program adalah CABARAN = PERTANDINGAN yang sepatutnya tiada apa sangat yang korang dapat melainkan hadiah sekiranya menang. Akan tetapi Coach DS tak sampai hati biarkan korang terkontang kanting tanpa panduan sepanjang cabaran berlangsung. For sure I will gude you all. Macam-macam lah korang dapat : Bonus 20 resepi sihat Ramadhan, Fitness Diary Strength Sifoo sebagai freegift, cadangan pelan pemakanan & latihan, sesi konsultasi & group support yang sememangnya akan support korang dari mula sampai habis cabaran!

Wow! Ada hadiah ker Coach?
– Setiap kali Ramadhan, kalau ada rezeki lebih, Coach DS suka buat some charity kepada pengikut pengikut setia. Kali ni hadiah yang di janjikan kepada pemenang program berbentuk hadiah yang jumlah keseluruhan mencecah RM1k! Berpeluh tau Coach collect duit nak belikan korang hadiah sebelum raya ni. Kalau nak, tolong buat bersungguh-sungguh sepanjang program. Kalau tak menang, korang tak rugi apa sebab korang awal=awal lagi dah dapat macam macam dari Coach kann.

Saya layak ker join program ni?
– Selagi korang bukan kerja dalam bidang fitness, health, sport or medical, korang layak join. Itu jer syaratnya. Kalau korang punya kerja related dan nak jugak join, silakan. Cuma awal awal korang takkan dipilih sebagai finalis walau gempak macam mana pon result korang di akhir program. Kasi chance lah kat newbies merasa body baru. Oh! By the way, peniaga bazaar tidak dibenarkan join sebab awal awal korang dah tak menepati konsep program..maaf.. boleh cuba cari program ramadhan coach lain.

Coach, kenapa 28 hari saje? Kenapa tak cukupkan 30 hari?
– Haaa…Bagus soalan.. 2hari yang tercicir tu sebenarnya hari talian hayat korang. Talian hayat kalau buatnya korang terpaksa menelan makanan dari bazaar ramadhan. Seperti terpaksa balik kampung & makan apa yang di hidangkan. Ada majlis buka puasa ker dan lain-lain yang membuatkan korang terpaksa gunakan talian hayat ni. Tapi kalau xde laaagiii bagus.. Besar peluang untuk menang!

Kena masak sendiri ker Coach?
– Paling afdal masaklah sendiri, kalau tak reti masak mintak tolonglah keluarga masakkan. Aippp…jangan cuba cuba cuit makanan dari bazaar. Anggaplah korang memang tengah berdiet untuk jadi topik utama makcik pakcik membawang bila balik raya nanti. Topiknya: “Kau nampak kurus wehh!! Apa tips kau buat??”

Apa kriteria nak menang, Coach?
1) Peratusan penurunan berat badan & peratusan lemak paling banyak
2) Tak pernah jejak bazaar ramadhan (talian hayat tak berusik). Sekiranya semua peserta telah gunakan talian hayat, Coach akan pilih paling sikit guna)
3) Segala tugasan/cabaran yang diberikan setiap minggu telah dilaksanakan dengan baik & di report dalam instagram peribadi anda (pastikan Coach dah check semua)
4) Effort korang konsisten educating masyarakat thru media social tentang progression korang sepanjang cabaran sebulan ini
5) Kerajinan korang ambik gambar & kongsi masakan/menu sihat yang korang buat sepanjang Ramadhan
6) Tabung ayam paling meriah di akhir bulan Ramadhan (reward yourself on your positive habit)

Coaching online ni kena sentiasa hadap telefon jer, Coach?
Tidak! Waktu coaching dihadkan dari pukul 2petang sehingga 4petang setiap hari.

Saya kerja related dengan fitness, tapi saya nak sangan join cabaran ni?
Boleh. Tapi korang awal-awal dah terkeluar dari senarai finalis pemenang.

Saya ada masalah kedihatan & injuries, boleh join ker?
Boleh! yang penting korang tulis dalam borang PARQ yang telah disediakan & remindkan coach DS secara personally tentang keadaan limitasi korang

Saya kerja shift, sesuai tak?
Agak mencabar sedikit tapi tak jadi masalah. Dalam borang PARQ akan ditanyakan lebih lanjut butiran peribadi korang

Boleh join tak untuk breast feeding mom / pregnant mom?
Breast feeding should be ok akan tetapi jangan terlalu letakkan matlamat turunkan berat badan drastik, kejarkan pada milk production & ubah eating habit kepada healthier pattern. Jangan korbankan susu anak hanya untuk kurus.
Bagi pregnant mom, tiada elemen “nak kurus” sepanjang sertai program ni. Korang hanya perlu fokus kepada tukar eating pattern kepada healthier version

Saya pernah join batch lama, boleh join lagi tak kali ni?
Boleh, selagi bukan juara batch lepas

Ada beberapa kawan kawan nak join, boleh tak coach?
Boleh! Korang sebagai introducer akan dapat RM5 cut off dari fee korang sebab perkenalkan cabaran ni kepada mereka. Inform Coach supaya boleh di arrangekan.

Saya/family niaga kat bazaar. Hari hari bawak balik makanan bazaar. Boleh tak saya nak join cabaran ni?
Susahlah kalau macam tu sebab awal awal dah lari konsep. Sekiranya niat masuk untuk belajar ilmu diet waktu ramadhan, boleh lah join. Kalau untuk menang memang susah lah.

Bila saya perlu laporkan report terakhir sebelum keputusan final keluar?
Peserta WAJIB laporkan report 2hari sebelum 1 Syawal. Kegagalan korang buat begitu adalah kerugian diri sendiri.

Kalau saya tak buat tugasan/cabaran, boleh tak?
Tak boleh! Setiap minggu akan ada proses penyingkiran peserta dari cabaran akan dilakukan bagi peserta yang sudah dikenakan 2x penalti/amaran

Kalau tak pegi bazaar, tapi beli makanan kat kedai boleh tak coach? Tak sempat masak.
Tak boleh. Dalam salah satu objektif cabaran ini korang kena usahan bawak bekal homecook setiap kali pergi kerja sekiranya balik lambat dari berbuka. Cara penyediaan akan di ajar dalam program nanti.

Sekiranya ada sebarang kemusykilan mengenai cabaran, bolah whatsapp Coach DS terus selagi penyertaan masih dibuka!
Klik link ini: http://dianesera.com/hubungi/

Online Group Training: Si Kering Vs Si Gedempol

Raikan perbezaan mereka yang terlalu kurus dan yang terlalu berisi.

Betol! Kecantikkan itu memang datang dari pelbagai sudut dan bentuk kan? Akan tetapi kecantikan tubuh badan sahaja tidak memadai kalau kesihatan dalaman kita tak dipelihara dengan betul.

Tak ramai tahu jadi si Kurus itu adalah satu penyeksaan dan ramai sahaja lebih gemar pandang serong pada mereka yang berlebihan berat badan. Di sini Coach DS nak bukak minda korang untuk selami isu-isi yang dialami oleh  si Kurus & si Gemok dalam harian hidup mereka:

Si Gedempol (berlebihan berat badan):
1) Asal shopping baju jer, mesti susah cari size besar. Dah pusing-pusing 3-4 shopping malls, payah benar nak ada size. Kalau ada size pon, design baju huduh amat. Kadang-kadang terpaksa ajelah beli sebab tiada pilihan lain. Sedihh..sob..sob..sob.. Tu belum promoter baju buat muka mintak pelempang sebab rasa susah nak layan si gedempol ni cari size.

2) Bila naik kapal terbang atau public transport, orang keliling akan bagi pandangan “isyhk si gemok ni, makan ruang betol!” dan ramai akan cuba cari tempat lain supaya tidak duduk dekat dengan si gedempol ni.  Memang tak selesa bila si gedempol terpaksa berselit dalam public transport nak-nak waktu peak hour. Berkicap ketiak wa cakap sama lu!

3) Masalah kesihatan? Ape tu?? Tak payah cakap laahhh hakak abang oiii.. Pernafasan pon dah bunyi macam semput, demam/tak sihat badan tu memang selalu. Lemau, lemah, lembik, you named it! semua ada! Penyakit kronik tu kena cerita chapter seterusnya, macam-macam hal. Ada yang sampai tak mampu berikan zuriat dan diugut untuk diceraikan.

4) Pergerakkan macam siput panjat gunung Kinabalu, very lah the seloowww motion. Buat apa kerja selow dan cepat penat. Mood swing segala bila orang keliling membawang pasal prestasi kerja yang tak berapa cemerlang tu. Tak ramai bos berkenan nak ambik staff buat kerja slow motion dan selalu mintak cuti sakit. Tu belum kena jaga orang tua sakit/anak/suami/isteri/oku kat rumah. Lagi perlukan kecergasaan bergerak sana sini.

5) Bau badan toksah cakaplah..Mandi 5x sehari pon badan kuat berpeluh dan berbau. Baju maintain basah peluh memanjang. Biasalah, lagi berat seseorang tu, lagi banyak dia bergerak, lagi senang pembakaran kalori berlaku. Tu yang berkicap memanjang.

6) Waktu makan atau beli makanan, mesti ada langau lalat beruk tegur: “Larrr..patutlah badan gemok. Kau makan ker melantak ni? Diet lah weehhh!! Badan dah macam nak meletup!.” Tapi kang bila time si gedempol diet, beruk berbunyi: “Wow! kau tengah dieett kerrr?? diet macam mana pon, macam tu jelah kembang aku tengok badan kau..”

7) Rasa insecurities dengan badan sendiri setiap kali tengok badan orang lain tiada masalah berat badan. Nak-nak bila pergi gym ker, hari terbuka sekolah anak ker, tertengok gambar artis ker. Sure akan kondem rupa diri sendiri. Pegi lari nangis belakang ceruk peti ais mengenangkan penyesalan badan gemok. Sejam kemudian, dari duduk belakang peti ais, mula lah dia duduk depan peti ais cari apa yang boleh di kunyah.

8) Hubungan intim dengan pasangan jadi tak power! Ehem ehem..ni kisah orang dah kawen saje…. Si gedempol ni tak larat nak bertahan lama sebab hubungan intim perlukan kadar ketahanan jantung yang tinggi. Boleh meletop jantung kalau tak berjaga-jaga.

9) Sentap gila bila budak 3tahun panggil GEMOKNYA DIA! Ye lahh..bukan niat budak tu nak cari nahas, dia cuma expresskan apa yang dia nampak & perkara dia baru belajar. Nak tambah garam pada luka lagi bila budak tu tanya kat mak dia: “Mama kenapa pakcik tu gemok sangat? Dia makan banyak sangat ker? Dia tak exercise?”.. Si hemak pon speechless tak tahu na jawab macam mana.

10) Bila si gedempol balik kampung, topik paling hot antara adik beradik, mak pak sedara, jiran sekampung adalah betapa makin besarnya badan sipulan ni. Hummm…Membawang time!!

Si Kering (kurang berat badan):
1) Naik menyampah dengar netizen suka cakap:”Untunglah kau, makan banyak banyak badan maintain kurus saje..” Tapi dorang tak tahu kolesterol & visceral fat si kering ni tinggi yang senang diserang masalah jantung. Luaran  mungkin nampak kurus, tapi kat organ dan saluran darah, lemak bertepek tepek.

2) Terpaksa makan mengalahkan jembalang hanya nak pastikan berat badan tak makin turun. Sumbat macam macam dan sentiasa mengunyah. Di penghujung minggu, naik penimbang, rasa macam nak buat smack down tengok angka kat penimbang maintain kurus keping!

3) Ayat pertama bila orang jumpa si keping ni adalah “Kenapa kau makin kurus / kenapa kau kurus sangat ni?? Kesiannn.. Tak cukup makan ker macam mana??” Perrghhh.. Nak aje sekop kepala orang tu dengan kain Pak Lebai yang seminggu tak berbasuh tu. Kau tak mengerti maksud METABOLISMA TINGGI KER??

4) Paling menyampah cari kasut atau jam! sebab takde size yang bersesuaian. Dahlah baju kena pakai size budak! Takkan nak pakai kasut & jam size budak?! Bertambah gila bila setiap bulan size badan makin menyusut. Pakai semua menda nak terlondeh sampai kena ikat dengan getah sayur atau pin dengan pin lampin budak. Tragis.

5) Aset tak melimpah! Takde daya tarikan langsung. Leper sekeping papan saje. Pakai apa baju semua tak cantik. Kawan berlawanan jantina tengok pon xde selera nak pikat walaupun dah dress up se cun Neelopa.

6) Bila naik kereta sesak, selalu dipaksa duduk atas riba. Wehh! Apa korang fikir dia kanak-kanak bawah umur ker apa? Bila pegi restoran, kadang-kadang disuruh order kids plate sebab takut tak habit. Pergh, menyirap!!

7) Asal sakit atau kena period pain jer, selera terputus. Takde selera nak makan. Bila stress dan penat, tidur lebih penting dari makan.

8) Bila kawan-kawan sindir & cuba pegang pegang nak rasa isi atau tulang, kemudian gelakkan sebab dorang rasa skinny ni jokes, si kering ni sebab taknak hilang kawan, terpaksa jadi sporting & gelakkan diri sesama dengan kawan. Bab kalau angin tiup boleh terbang tu, dah immune dah jadi bahan lawak.

9) TALI PIGGANG JANGAN PERNAH LUPA BILA NAK PAKAI SELUAR JEANS!

10) Terlupa diri sendiri keping kalau tak tengok gambar or cermin diri sendiri. Kalau berada dikeliling orang yang mengadu badan gemok, terasa awkward disitu…

==========================================================================================

Mendapatkan berat badan yang ideal bukan mudah bagi seseorang. Dan boleh jadi tekanan dalam hidup mereka.
Di sini Coach DS mereka bentuk program online coaching khas bagi mereka yang bertahun hidup dalam dilema berat badan tidak ideal.

Akan dibuka bagi batch seterusnya pada July 2018 ini.

Whatsapp 0177022420 untuk dapatkan keterangan lanjut.

VIP One To One Personal Training

Apa itu VIP One To One Training?

– Ia adalah satu program khas bagi korang perlukan panduan dari coach peribadi korang sendiri dalam mendapatkan khidmat program diet & senaman yang direkakhas berpandukan keperluan badan korang sendiri. Bermakna, Coach DS perlu mendapatkan sebanyak mana maklumat tentang kondisi terkini badan/kesihatan individu, tahap kecergasaan individu, habit  yang mempengaruhi keseluruhan lifestyle individu. Setiap badan berbeza keperluannya bagi mencapai tahap kesihatan yang optimum! Jadi, sangat penting untuk korang yang perlukan “special care” akan kesihatan korang melalui guidelines yang betol dari Personal Trainer / Jurulatih Peribadi yang berkualifikasi & berlesen secara legal.

Sebab kenapa korang perlu jadikan Coach DS sebagai Jurulatih Peribadi korang?

1. Coach DS akan bantu klien mencari arah.

Sekiranya korang rasa hilang arah (lost), korang sebenarnya tidak bersendirian. Ramai orang hanyut dalam perjuangan mengubah gaya hidup kepada lebih sihat ni. Yes! It’s a MENTALLY CHALLENGING TAW! Tanpa  pelan yang betol, rancangan yang strategik, hampir semua orang tidak tahu di mana mereka patut tuju (atau masih belum tahu macam mana nak mulakan?). Kehadiran Coach DS boleh mengubah semua itu dengan membantu korang jadi lebih fokus & jelas dengan jalan yang patut korang lalui demi mencapai sasaran sebenar.  Later on, sebaik sahaja korang dapat momentum, Coach DSakan aturkan langkah-langkah yang kecil tetapi bersesuaian/ideal dengan kemampuan masing-masing dan memastikan korang mampu follow the momentum tanpa hanyut ke Laut China Selatan cepat sangat.

2. Coach DS sememangnya akan bantu korang mencapai potensi  terbaik korang!

MUngkin benar korang rasa korang boleh buat sendiri dan mampu capai apa yang korang nak. Akan tetapi, dunia kesihatan & kecergasan ini begitu luas & liar untuk diterokai! Kerja Coach DS adalah memastikan korang yang memang serius nak teroka bidang ni dengan sangat mendalam tanpa tersesat, sentiasa “on track”  dan memotivasi mental korang kasi pecah habis-habisan bagi memastikan korang “all out dan tahu potensi X-factor yang tersorok dalam diri korang. Percayalah, setiap manusia diciptakan mempunyai kehebatan masing-masing. Never underestimate yourself!

3. Bagi memastikan korang memberikan tumpuan kepada apa yang lebih utama

Sebaik sahaja korang “on track” dalam mengejar sasaran korang, Coach Ds akan sentiasa berada disisi korang dalam membimbing dan memberi penjelasan tentang matlamat khusus korang dan pastikan korang fokus pada apa yang penting dahulu. Sangat mudah sebenarnya untuk korang keliru mana satu “KEMAHUAN” dengan  “KEPERLUAN”, jadi tugas Coach DS awal-awal lagi akan pecahkan segala strategi supaya korang boleh tumpukan pencapaian matlamat satu persatu sepanjang “fitness journey” korang. Baru lah kurang rasa terbeban sebab fitness is fun!

4. Coach DS akan buat korang rasa bertanggungjawab terhadap badan korang sendiri

Ramai yang memasang impian untuk kurus lah, fit lah, kuat lah dan macam-macam lagi. Akan tetapi setiap impian tu selalu tertangguh, ibarat hanya seperti Angan-Angan Mat Jenin sajalah. Akan tetapi, bila korang dah mula jadikan Coach DS sebagai jurulatih peribadi, korang akan di”SEBAT” untuk realisasikan segala impian yang korang nak. Fantasy to become reality! Korang nak, korang kena usaha tapi Coach DS akan bimbing macam mana nak dapatkan! Bila tanpa jurulatih, lebih gemar cakap kepada diri sendiri, Ah! Esoklah aku start” – dan kita semua tahu esok pun belum tentu akan bergerak! Kerja jurulatih sebenarnya termasuklah akan menjadi pembisik hati nurani korang, bagi sokongan yang kuat untu bertindak sekarang! Kasi bakar jiwa yang meronta tu! Walk with the talk!

5. Masa lebih jimat, fleksible & kurang tekanan

Ada jurulatih peribadi ni ia mempercepat kejayaan korang, bantu korang bergerak dari titik A ke B lebih cepat berbanding dari gerak sendiri – dan mengurangkan tekanan korang dari berfikir apa perlu buat pada langkah seterusnya, betul tak? Banyak manfaat yang korang dapat dari perkongsian pengetahuan dan pengalaman jurulatih korang, serta pelan langkah demi langkah yang akan membantu korang membina, dalam masa yang sama  mampu bukak mata / minda korang akan luasnya bidang kecergasan & kesihatan ini. Banyak benda menarik yang boleh dibelajar dengan Coach DS.

6. Coach DS bantu korang tingkatkan keyakinan dan buat korang sentiasa rasa bermotivasi

Acapkali korang bergelut dengan rasa rendah diri sendiri, sangat senang korang akan rasa “demotivated” dan hilang keyakinan terhadap kebolehan korang sendiri. Dengan tarik balik korang kembali ke jalan yang betul, tugas Coach DS akan pastikan korang temukan semula keyakinan dan motivasi yang korang perlukan untuk berdiri semula!

7. Coach DS akan latih otak korang seperti seorang JUARA !

Semua atlet (termasuk atlit dunia pun) mempunyai jurulatih untuk melatih badan mereka, tetapi apa yang benar-benar memjadikan seseorang sebagai juara adalah “MINDSET”mereka. Jika korang nak capai menang dalam capai sesuatu sasaran, korang WAJIB berfikir seperti CHAMPION – dan kerja Coch DS jugak termasuklah melatih otak korang untuk melakukannya dengan tepat seperti seorang juara.

8. Coach DS cuba selami & bantu memahami diri korang dengan lebih baik dan kenal pasti kelemahan korang

Salah satu kunci bagi membuka kunci potensi korang ialah memahami dengan lebih jelas tentang diri sendiri, apa yang membuatkan korang rasa lemah tiada keyakinan diri, dan apa yang menjadi penghalan kepada sasaran korang. Coach Ds akan berusaha cuba menggali lebih mendalam ke dalam jiwa korang sendiri dan menganalisis kekuatan, kelemahan, bertujuan untuk penambahbaikan. Bila korang benar-benar memahami diri sendiri, lebih dekat usaha korang dalam mencapai ke arah sasaran yang korang impikan.

9. Korang dapat mengelakkan sebarang kecederaan atau kemalangan ketika bersenam

Jika korang orang baru dalam senaman atau rasa terdapat beberapa pergerakkan yang korang bat tu rasa menyakitkan, adalah wajar memberitahu Coach DS apa masalah yang korang hadapi ketika melakukan senaman. Coach DS akan memastikan korang melakukan senaman dengan cara yang selamat dan berkesan. Proses belajar teknik senaman yang betul mampu meningkatkan hasil korang jadi lebih cepat dan mencegah sebarang kecederaan dan kemalangan ketika bersenam.

10. Senaman boleh dijadikan sebagai rawatan penyakit atau pengukur prestasi dalam sukan spesifik

Senaman juga bermanfaat bagi mencegah atau merawat banyak penyakit peringkat awal NCD seperti kencing manis, penyakit jantung dan tekanan darah tinggi, termasuklah masalah kesihatan lain-lain. Walau bagaimanapun, bagi klien yang dalam rawatan perubatan atau pemantauan doktor, semestinya memerlukan langkah berjaga-jaga tambahan oleh jurulatih. Coach DS adalah seorang Terapi Senaman yang berpengalaman menguruskan klien-klien yang mempunyai pelbagai masalah kesihatan melalui  program-program khas yang dirancang mengikut keperluan pesakit bagi menjamin keselamatan klien dan memberikan pengalaman senaman positif. Coach DS juga berkelulusan Sains Sukan boleh merekabentuk program kecergasan khusus untuk atlit-atlit sukan spesifik, yang akan meningkatkan prestasi dalam sukan dan mengurangkanmasalah kecederaan ketika bertanding.

==============================================================================================

Program yang ditawarkan oleh Coach DS:

– Pengurusan Berat Badan (kurangkan berat badan/lemak badan/kolesterol, tambah berat badan, toning & contouring, tambah otot, dll)
–  NCD (Non-Communicable Disease) yang masih berada di peringkat awal (darah tinggi, kencing manis & obesiti)
– Latihan peribadi bagi golongan khas seperti orang tua, kanak-kanak & mempunyai kecacatan/kekurangan fizikal kekal
– Latihan Conditioning bagi ibu lepas bersalin, ibu menyusukan anak & ibu mengandung (termasuk yang merancang untuk mengandung)
– Latihan meningkatkan prestasi para atlit
– Khusus untuk klien wanita yang mencari Coach wanita
– Latihan peribadi dalam kumpulan kecil (kurang dari 4orang)
– Perkhidmatan jurulatih datang ke rumah (sekiranya klien mempunyai kemudahan barang-barang latihan tersendiri)
– Program juga boleh dijalan secara “online” personal bagi mereka yang tinggal luar kawasan

Program ini boleh di lakukan secara ONLINE atau OFFLINE

Jadi sekiranya korang berminat, whatsapp terus Coach DS & katakan “Saya berminat dalam program VIP Training Bersama Coach DS” sekarang & tinggalkan email korang.

Jangan bertangguh lagi.
Orang lain dah banyak progression, korang bila lagi??

Syarat nak berlatih dibawah bimbingan Coach DS?
Strong mentally prepared..
If you think you are tough enough,
Then I welcome YOU to try train under me.

Salam sayang dari, 
Coach Diane Sera
Certified Exercise Therapist & Personal Trainer korang