Wanita Dan Latihan Beban

Wanita, apa yang anda perlu tahu sebaik sahaja menyertai gym?

Betulkan pemikiran anda.
Reset it back!!

1) Wanita tidak akan mendapatkan otot yang besar berketul dari latihan mengangkat berat, tetapi sebaliknya meningkatkat lagi kadar kehilangan lemak dan mendapatkan otot lebih “tone”.

 

2) Wanita perlu mengangkat berat seperti lelaki dengan teknik yang betul.

 

3) Wanita tidak perlu diet berbeza daripada lelaki, tetapi perlu untuk mengira pengambilan kalori yang diperlukan berdasarkan kepada berat badan mereka.

4) Wanita membakar lemak pada nisbah yang lebih besar daripada membakar karbohidrat daripada lelaki dan cenderung untuk melakukan diet rendah karbohidrat dengan lebih baik.

 

5) Kawalan Kalori, Manipulasi makronutrien, Kekal Hidrasi, Makan Makanan Kualiti, Kawalan Insulin, Makan Protein yang mencukupi dan Lemak Asasi semua penting untuk diet yang sihat dan mendapat otot.

 

6) Kawasan lemak degil adalah disebabkan oleh kepadatan tinggi Alpha2 reseptor dan aliran darah yang lemah. Lipolisis perlu ditingkatkan supaya FFAs untuk dibakar.Aliran darah ke tisu adipos dan pengangkutan FFAs dari tisu adipos adalah penting untuk kehilangan lemak. FFAs mesti TERBAKAR kepada kehilangan lemak badan berlaku. Senaman adalah cara terbaik untuk meningkatkan aliran darah ke tisu adipos, pengangkutan FFAs, dan pengoksidaan FFAs.

 

7) Konsisten adalah kunci kepada kejayaan. Buat jadual senaman dan pemakanan dan ikutinya!

934996_565244593527177_1583450908_n