YEAY! DH UPLOAD!!

YEAY!!! berjaye upload gamba dishes yg i makan semalam….
Sebenarnyer tujuan i upload gamba2 dishes ni sume dr arituh bukan nk menunjuk2 ape yg i masak…nope!
Niat i nk bagi gambaran kt u guys yg dieting food is not a boring & laammee food yg korg bygkan…Ok, Selain dr i, sape lg igt dieting food ni just takat makan sayur & buah bebanyak??? ha?? Yes, dlu i brfikiran mcm tuh…diet food ni xbest! xnikmat! huhuhu..xnikmat ehh??~~ yer, mmglah xsenikmat mknn bergoreng, bersantan & bergula…sbb mknn yg nikmat sgt tulh bt bdn kite jadi mcm belon funfair! pastu dah sedap melantak byk, tekak tetibe mual, perut dh heavy loaded, pastu start ar! muntahlah, ciritlah, sembelitlah, tercekik tulang lah…hummm…
Cmne i nk cakap eh, makan bkn ikot nafsu nikmat or x taw, mkn sebab kt perlukan tenanga tuk hidup…mkn nikmat tu boleyh tp bkn ari2 kot for me…Die mcm ni taw, ape yg i nk sampaikan adelah, xkshlah korg nk mkn ape pon yg korg nk, tapi tgk keadaanlah…klo korg rs bdn korg cepat naek sbb mkn terlebih sket jew (macam i) n cepat rs bersalah, so makan dlm kuantiti tertu jew…just ambk bape byk tuk diperlukan tenaga, bukan perut…Makan dlm kuantiti sikit tp berulang 5x sehari.. tp bler u guys tgk dlm menu2 i sebelum ni just mkn 3xsehari kan?? yup..main course mmg 3x sehari…yang len sume snek…Snek? Cikedis? err, salah tuh…i still bleyh brfikir tuk ambek snek ape tuk elakkn dr gaining weight…
I xdelah ckp i tahu sgt psl bende ni sume, tp ni dr experience 2bln i losing soo much weight every week…i xberlapar sbb tu adelah perkara yg diharamkan semasa berdiet… DONT EVER SKIP MEAL!!! biler dh tibe waktu makan, MAKAN!!! jgn skit wlwpn still kenyang…tu lah, dh ckp td, once ngadap mknn jgnlah melantak xhengat dunia…makan portion sket2… u guys akn rs nikmatnyer bler jadual mkn korg teratur…sket pon perot korg xkan ade bunyi keroncong mak yong….
Jadi, semalam mlm i dinner Tauhu Bakar Sumbat….. yup! xbakar sampai coklat sgt sbb xmo dlm kering…biar die brownish2 sket jew so dat rase tauhu tu still fresh…yang disumbat tu adelah cucumber, carrot, seaweed, daun ketumbar & letak black pepper (sbb i sk black pepper & sos chili thai..heeee) then mixedkan….

nampak x tu?? ade tempe tu? tempeh tu i grilled bagi die crispy sket…
actually rs die not bad seyh compared to deep fried dlm minyak tanpa segan silu…
Humm, i dh berexperiment dgn tempe byk method, rebus, steam & grilled, tp xde satu pon rs die mengecewakan…still sedap!

So td tu diner mlm td lah, yang lunch hour semalamkan i ade ckp i tapaw Sushi set kan?
Ha, nilah die….

nampak best kan? (sori, kualiti gambo hp mmg 2/10)
sbb mmg best pooonnnn~~~
jgn riso…kalori rendah sgt~
nampak bykkan? i xdelah nk melantak sume…share 3org sepinggan….
abes jew mkn sepinggan tu tu sume burping mcm ular sawe~

*sushi yg menggunakan wholemeal bread yg belom di potong lg*
Tp seyes sedap bende ni… i rela mkn ari2 klo i xdiet..hahahaha~ bende ni xbape elok gak mkn ari2 sbb die ade carbs…ade mayo sket…so, mkn skali skale tu xde mslhlh~~
Tu jew lah yg nak tunjuk…hum, nk buat diary arini plak kt post seterusnyew~