Bukan mudah jadi Diane Sera ni. Otak dipaksa berasap setiap hari. I admit I’m a workaholic. Sebab I memang tak mampu duduk diam setempat. Nak-nak berkurung dalam opis ker, dalam rumah ker, boleh kurang waras jadinya nanti.

Dulu waktu kerja Architecture, dua-dua belah otak di gunakan.

184659_1856574058855_1372588_n

181791_1856575818899_2108925_n

 

313040_2563556692979_1225776658_n

 

294840_2366643050261_1713444704_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Lepas berenti Archy, jadi Exercise Therapist. Otak kiri lebih banyak digunakan tapi disebabkan dah terbiasa sketching, maka buku nota ET penuh dengan sketching. So both funtioning well…

550249_10200526632833083_992554163_n

225241_506938629357774_1032659365_n

21924_506938862691084_2068787591_n

644256_10200526639993262_2048422416_n

64558_504769672908003_178681859_n

65288_10200526638393222_1250007165_n (1)

561444_10201023858383411_1407638723_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Bila part job jadi General Manager, banyak guna otak kiri.. Skema jer rasa…

1620361_10203047362049738_118213869_n

 

984144_10204131095022385_166067627057550729_n

 

10394569_10204131094142363_6562745781033978133_n

10426911_10203951416610537_2721979746998647787_n

1004921_10201728765565650_272001853_n

1377586_10202084020686806_1443985175_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Then bila bukak catering/cafe bisness, jadi tukang masak, guna otak kanan pulak.. On weekends jer guna otak kiri sebab banyak buat kerja-kerja account semua.. I hate Math !

64553_10200367885704504_312782141_n

1464630_643300239054945_2056727257_n

1472057_643300115721624_1585202715_n

1475827_643299785721657_1081307891_n

1486545_643299855721650_1169818274_n

10177363_10204035227625760_815671631712299240_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Pastu jadi event organizer puloks! dua-dua otak bekerja…

1402233_635292299855739_827380209_o

1382833_616016221783347_759315099_n

10426924_10204130980459521_4589120765835132637_n

1006032_573235912728045_610248562_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Sekarang ni jadi Graphic Designer, banyak guna otak kanan lagi..

1932213_10203440331633732_1618479184_n

10173642_10203472877727364_1322973697_n

10367575_10204073617385480_4636558470075913378_n

10478156_10204070613750391_8194461789605857813_n

10153676_10203585674467212_3691093204613079663_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Belum lagi penggunaan otak ketika jadi:

Fitness Coach (otak belah mana guna lebih?)

16227_10201023855943350_2039568217_n

480156_4937847088755_549660161_n

944497_10201616469198311_1279981476_n

1151009_620444864653268_1012333969_n

1185500_10202900222971353_1533413150_n

10168143_10203589340558862_8887301684705241917_n

10339606_10203726730193517_3517276266814439257_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Strongwoman athlete (otak belah mana guna lebih?)

735017_10200706974141503_186059235_n

10152593_10203844175249570_2601407560837790225_n

575069_370386536410752_1872010521_n

578989_358185647623749_1297377295_n

734124_358178790957768_257161873_n

184910_233716463439267_2116521259_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Jadi wife pulak ? (otak belah mana guna lebih?)

10336845_10203952632320929_7236801907400027037_n

969409_10201729239737504_1719521094_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

A sister (otak belah mana guna lebih?)

10259733_10203543407330560_5764843793619649596_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

A daughter & a grand daugther (otak belah mana guna lebih?)

12388_10201103450293159_463075023_n

417811_10201184195511739_1604099998_n

283772_10201184265273483_1297811095_n

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Nampak complicated kan life DS?? Tapi bagaimana DS mengawal stress management DS??

 Cara DS mengurangkan tekanan otak adalah dengan

TRAVEL !!! JADI BACKPACKER !! JALAN-JALAN MELANTAK !!

10169182_10203535614975756_1525121275223434205_n

60718_4834315340526_43511640_n

482026_10200900650943302_1234255326_n

486767_4834316380552_1900616289_n

522809_4834304460254_312386936_n (1)

576694_10200830429467809_642499010_n

534493_4930772911905_1193125854_n

36562_4834302060194_423985109_n

 

550263_4834310300400_946391158_n

5459_10200910749875769_2026875211_n

 

376203_4342706890622_1433205034_n

 

376349_4342673729793_1919998693_n

1002379_10203150989120350_286753682_n

1609659_10203137727628821_1110811615_n

1622125_10203137707668322_975333626_n

1896848_10203133112313441_1672858761_n

1924833_10203144268392336_1337480859_n

Balance &  enjoy your life, don’t be a WORKAHOLIC sangatlah kan..

I dah travel beberapa negara & I dibayar untuk travel..

Thanks to my hubby for introducing me to this ‘travel bisness’..

10265427_657288831010708_1513764389739442150_o

Sekiranya korang berminat untuk mengetahui tentang bagaimana ingin dibayar ketika anda melancong, boleh direct whatsapp ke pada 017-3999125 & kami akan bimbing anda dari mula sehingga anda berjaya !

Diane Sera
Penulis

Coach Diane Sera dikenali ramai sebagai seorang Terapis Senaman, jurulatih peribadi & bootcamp, jurulatih kecergasan ibu pra & post natal, jurulatih bina badan sains sukan, trainer of trainers, pakar pemakanan dalam bidang kecergasan & sukan. Lebih dari 8 tahun meneruskan misi membantu dalam mengubah hidup orang ramai tentang kepentingan kesihatan dalam kehidupan seharian. Kemampuan beliau sebagai wanita multitasking yang berjaya menyeimbangkan antara kerjaya, keluarga, dan kesihatan mampu menjadikan beliau seorang jurulatih komuniti & atlit Wanita Badang yang hebat, dalam masa yang sama mampu memahami lebih mendalam akan keadaan hidup wanita di zaman mencabar ini. Kenali lebih mendalam tentang Diane Sera

Tuliskan komen