Author

Diane Sera

Browsing

Resepi Ikan Singgang

Bahan – bahan:

– 1kg ikan bulat
– asam jawa secukupnya
– 5 biji cili padi
– 3 biji cili merah
– 3 ulas bawang merah
– 2 ulas bawang putih
– halia secukupnya
– kunyit halus secukupnya
– lada sulah secukupnya
– garam dan penyedap secukupnya

Cara Penyediaan:

1) Bersihkan ikan hingga bersih, kemudian ambil asam jawa ambil air asamnya masukkan ikan yg sudah di bersihkan
2) Kemudian hiris cili, bawang, dan halia
3) Panaskan periuk dan sedikit minyak tumis cili, bawang dan halia hingga wangi kemudian masukkan lada dan kunyit serbuk, masak hingga wangi jugak
4) Setelah itu masukkan ikan dan air asamnya sehingga ikan tenggelam tambah garam.  masak hingga ikan betol-betol masak.

* gambar dari sumber encik google

Workshop Masakan “Diet” & Meal Preps Paling Hot Di Malaysia

Korang tercari-cari workshop yang boleh ajar korang masakan sihat untuk diet turunkan berat badan?
.
Atau korang memang spesis malas nak masak & mengharap sangat korang tahu strategi MANTAP menjadikan urusan memasak tu lebih mudah dan menjimatkan?
.
Korang memang tak reti masak langsung & berhasrat nak belajar memasak. Tapi biarlah pendedahan pertama pada diri korang adalah HEALTHY COOKING?
.
Atau korang ada plan nak bukak bisness healthy food tapi tak tahu macam mana nak mulakan?
.
Humm.. Masalah paling kerap yang diterima oleh peserta yang sertai workshop ni adalah mereka yang tergolong daripada mereka yang super busy dengan harapan masuk workshop ni dapat belajar healthy cooking & meal prepping yang for sure akan memudahkan life mereka dalam misi mengekalkan lifestyle eating healthy.
.
.
.
YEZZAAA~~
Korang dah jumpa dah ni… Workshop masakan sihat paling hot on demand di Malaysia!
==============================================================================================

Workshop selama 2 hari yang akan berlangsung pada 17 & 18 November ini di Bangi, Selangor hanya menghadkan penyertaan tidak lebih dari 15 orang peserta. Peserta akan di ajar secara teori & praktikal sepanjang workshop. Di nasihatkan peserta sudah mempunyai ilmu asas seperti kira kalori keperluan badan, tahu kelas-kelas nutrisi, suku suku separuh, hands rules & prinsip asas makanan sihat bagi tujuan penurunan berat badan. Ia kerana dalam workshop ini, input yang akan diberikan adalah lebih mendalam tentang pengiraan macro nutrisi, timbang makanan, pengiraan kalori mengikut gol individu, perancangan pelan pemakanan, memahami penjagaan kualiti & teknologi makanan, kisah fad diets, penyediaan semi meal preps & ready to eat meal dan banyak lagi input terperinci yang jarang korang jumpa dari mana-mana kelas nutrisi.

Korang juga akan di sediakan hidangan makanan sihat sepanjang hari kedua. Makan lah sampai tak termampu korang nak menyumbat. Paling best, setiap penyertaan workshop ni, korang di berikan HADIAH PENGHARGAAN berbentuk fitness diary yang bernilai RM100 beserta baju atlit elit Strength Sifoo, lebih dari 20 koleksi resepi sihat dari Coach DS & pelan pemakanan secaraPERCUMA, template-template (meal prepping groceries shopping, kecah day, dll)secara PERCUMA jugak! Dapat sijil penyertaan giteww…

Tersangat banyak feedback positive & memberangsangkan yang di kongsikan dari peserta-peserta yang sertai workshop ini. Sumpah korang takkan balik dengan badan kosong selepas habis 2hari workshop ni. Peringatan, workshop ini sangat meletihkan badan & otak korang, pastikan korang FIT to join this workshop.

==============================================================================================

Macam mana nak join?
Whatsapp nama & email korang ke 017-7022402 & bagitahu korang nak surat jemputan ke workshop paling HAVOC INI!
Cepat2! Hanya kumpulan kecil sahaja di terima.

Resepi Ikan Air Asam

Bahan – bahan:

Ikan
Bawang merah – hiris
Bawang putih – hiris
Air asam
Tomato – belah kasar
Lada hitam / cili besar
Minyak zaitun untuk memasak

Cara Penyediaan:

  1. Goreng ikan dalam air fryer sehingga garing
  2. Panaskan kuali dan tumis semua bahan
  3. Masukkan ikan dan biar mendidih
*sumber gambar dari encik google

SS Strength Camp StrongLean Bronze Edition

Now open for registration BATCH 3

SS STRENGTH CAMP : STRONGLEAN BRONZE EDITION

Nak body / strength goals ala-ala atlit strength performance?
Atau nak merasa pengalaman berlatih dalam program atlit strength?
Seorang yang lasak & berani mencuba latihan-latihan MENCABAR ?
Dah ada basic weight lifting & sedang mengejar target PR weight lifting yang lebih gempak?
Mungkin twice than your double bodyweight?
Ada impian nak cuba compete dalam mana-mana strength game di dalam atau luar negara?