Mabuk Hamil (Morning Sickness)

morning-sickness-cartoon

Mabuk Hamil atau lebih biasa kita panggil Morning Sickness sememangnya sinonim dengan ibu mengandung. Yang paling teruk bila first time pregnant di mana badan agak terkejut dengan perubahan hormon yang mendadak berlaku dalam badan. Jadi, apa yang menjadi punca Morning Sickness / Mabuk Hamil?

Read More

Panduan Pemakanan Sihat Ketika Mengandung

88586547

Cakap pasal berpantang dengan makanan, bukan perlu di tekankan selepas bersalin saje, tapi ketika mengandung & sebelum mengandung pon anda dah patut berpantang dalam makan, demi kesihatan diri anda sendiri. Ada orang, sebelum die mengandung, die pulun betul-betul jaga makan sebab taknak berat badannya naik tapi bila mengandung die main belasah semua makanan. Ada orang pulak, sebelum ngandung & ketika mengandung, memang bedal jer ape-ape, same jer, xde beza.

Read More

A Pregnancy Journey – StrongBaby Project (Week 6)

6-weeks-pregnant-time-to-put-your-thinking-cap-on-e1356439088242

Dah masuk Week 6 untuk ‘StrongBaby Project’ ni.

Aik??!! Tetiba jer kan dah masuk Week 6, mana Week 1 – Week 5 nya??

Hihihi… DS nak habaq mai lah niii….

Read More

20 Soal Jawab Fitness & Puasa (Siri 2)

Sambungan dari Siri 1

 

Read More